Başkomutanı asker izlemedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığı yemin törenine komutanlar ilk kez katılmadı. Cumhuriyet tarihi boyunca teamüllere göre Genelkurmay Başkanı başta olmak üzere bütün kuvvet komutanları yemin töreninde hazır bulunuyorlardı. Genel Kurul'da CHP Grubu'na ait bölüm de tamamen boş kaldı. Başbakan Tayyip Erdoğan, askerlerin katılmamasıyla ilgili soru üzerine, ?Parlamentomuz görevini yaptı. Vatana millete hayırlı olsun? demekle yetindi.

DANIŞTAY BAŞKANI DA YOKTU

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, üye Sacit Adalı, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Yargıtay Başkanı Osman Arslan yemin törenini izlemek için locadaki yerlerini alırken, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu törene katılmadı. Yemin törenini, çok sayıda yabancı misyon temsilcisi takip etti.

FRAK GİYMEDİ

Sezer gibi frak giymeyen Gül, koyu renk bir takım ve beyaz gömlek-kırmızı kravat takmayı tercih etti. Yemin törenini İç tüzük gereği seyirciler ve milletvekilleri ayakta dinledi.

ERDOĞAN'A BAŞIYLA SELAM VERDİ

Cumhurbaşkanı olarak TBMM'den ayrılan Gül, çıkarken Başbakan Erdoğan'ın elini sıkmak yerine başıyla selamlamayı tercih etti.

YAVERİYLE ÇARPIŞTI

Gül, yemin ettikten sonra TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Erdoğan ile yarım saat görüştü. Genel Kurul'un çıkışında Toptan ile vedalaşmayı unuttuğu için geri dönen Gül, hemen arkasında duran Yaveri Kurmay Albay Özbek'le çarpıştı.

ASKERLE İLK TEMAS BUGÜN GATA'DA

Komutanların katılmadığı törende yemin ederek görevine başlayan Gül, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) bugün yapılacak mezuniyet törenine katılacak. Böylece Gül'ün komuta kademesiyle ilk buluşması da gerçekleşmiş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber