MEB, öğretmenlerin sorularına TRT'den cevap verecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.ETG.0.03.01.00-300.0/23231 28/08/2007

Konu : Canlı yayın Programları

Eğitimde yeni yaklaşımlar öğretmeni; sınıfta disiplini sağlatarak doğrudan bilgi aktaran değil, öğrenme sürecinde öğrenciye rehberlik eden ve onunla eğitim sürecini planlayan ve paylaşan kişi olarak görmekledir.

Bu bakış acısı, eğitimin odaklandığı alanlarda da kaçınılmaz bir değişim sürecini başlatmaktadır. Değişimin basarı düzeyi, bu sürecin bir öğesi olan öğretmenin de kendisini değişime hazırlayabilmesi ve hazır hissetmesi ile mümkündür.

Bu sürece katkı sağlamak, ilköğretim okulları ve liselerde görev yapan öğretmenlerimizi yönlendirmek ve etkileşimli bir ortam içerisinde onlarla iletişim sağlamak amacıyla, Genel Müdürlüğümüz tarafından televizyon programları yapılması planlanmıştır.

Bu planlama doğrultusunda 5?7, 10?14 Eylül 2007 tarihlerinde. TRT 4'de. 10:00- 11:30 saatleri arasında söz konusu program canlı olarak yayınlanacaktır.

Öğretmenler, mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik soru ve sorunlarını, canlı yayın sırasında serilecek telefon numaralarına veya www.meb.gov.tr ve http://egitek.meb.gov.tr sayfalarında verilen e-posta adresine iletebilirler.

Programın amacına ulaşması ve gelecek dönemlerde daha verimli programlar üretebilmek

amacıyla, ilinizdeki öğretmenlerin canlı yayın programlarını TRT 4'de. İzleyebilmeleri için azami çabanın gösterilmesi ve öğretmenlerin program hakkındaki görüş ve önerilerinin il bazında hazırlanacak ?İzleme ve Değerlendirme Raporu? olarak 31 Ekim 2007 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Orhan EKİNCİ

Bakan a.

Genel Müdür V.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber