TBMM'de komisyonlar için yarış

Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 13:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Başkanı seçimi, Cumhurbaşkanı seçimi ve hükümetin kurulmasının ardından sıra parlamentoda komisyonların oluşumuna geldi. Komisyon üyeliklerinde aslan payını alan AKP başta olmak üzere grubu olan siyasi partilerde komisyon üyelikleri için yarış başladı. Siyasi partilerin önümüzdeki hafta başında komisyon üye listelerini TBMM Başkanlığına bildirmeleri bekleniyor.

TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı seçimi ve hükümetin kurulmasından sonra sıra parlamentoda komisyonların oluşumuna geldi. Komisyon üyeliklerinde aslan payını alan AKP başta olmak üzere grubu olan siyasi partilerde komisyon üyelikleri için yarış başladı.

Siyasi partilerin önümüzdeki hafta başında komisyon üye listelerini TBMM Başkanlığına bildirmeleri bekleniyor. En sıkıntılı parti, TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Grup Başkanvekilleri seçiminden sonra az milletvekili kalan DTP.

DTP grup başkanvekili Fatma Kurtulan, ANKA'nın sorularını yanıtlarken, bazı milletvekillerinin birkaç komisyonda birden görevlendirilebileceğini söyledi. Komisyonlarda partilere düşen üyelik şöyle:

-25 kişiden oluşan komisyonlarda AKP'nin 16, CHP'nin 5, MHP'nin 3, DTP'nin de 1 üyesi bulunacak.

-40 üyeden oluşan Plan ve Bütçe Komisyonu ise AKP'li 25, CHP'li 7, MHP'li 5, DTP'li 2 ve bağımsız 1 üyeden oluşacak.

-35 kişilik KİT Komisyonu'nda 22 AKP'li, 6 CHP'li, 5 CHP'li , 1 DTP'li ve 1 bağımsız üye yeralacak.

-23 kişilik İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, 14 AKP'li, 4 CHP'li, 3 MHP'li, 1 DTP'li ve 1 bağımsız üyeden oluşacak.

-AB Uyum Komisyonu'nda yapılacak değişiklikle toplam üye sayısı 26'ya çıkarılırken, AKP'ye 16, CHP'ye 5, MHP'3, DTP'ye 1, bağımsızlara 1 üyelik düştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber