Ekonominin yeni patronları Nazım Ekren ve Mehmet Şimşek oldu

Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinede mikroekonomide çalışma dışında değişiklik yapmazken, makroekonomi yönetimini yeni bakanlar Nazım Ekren ve Mehmet Şimşek'e verdi.

AKP ekonomi politikalarının önde gelen mimarlarından kabul edilen ve AKP'nin ilk iktidara geldiğinden bu yana kabineye girmesi tartışma konusu olan Nazım Ekren, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak ekonominin üst yönetiminde olacak.

Merrill Lynch'in gelişmekte olan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi makroekonomik araştırmalar bölüm başkanlığını milletvekilliği için bırakan Mehmet Şimşek de beklendiği gibi Devlet Bakanı olarak ekonomi üst yönetiminde yeraldı.

Devlet Bakanı Ali Babacan, Dışişleri Bakanlığına kaydırılarak ekonomi yönetiminden uzaklaşırken, Murat Başesgioğlu Çalışma Bakanlığından Devlet Bakanlığına alındı.

Çalışma Bakanlığına getirilen Faruk Çelik, serbest ticaret yapmak dışında alanla ilgisi bulunmamakla birlikte, AKP Grup Başkanvekilliğinden gelmesi ile dikkat çekti.

Ali Coşkun'un milletvekili adayı gösterilmemesi ile boşalan Sanayi Bakanlığına, beklendiği üzere, TOBB Başkan Yardımcısı ve Ankara Sanayi Odası Başkanıyken milletvekili olan Zafer Çağlayan getirildi.

-EKONOMİYLE İLGİLİ DİĞER 6 BAKAN YERİNİ KORUDU-

Yeni kabinede ekonomi alanında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler yerlerini korudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber