Uzlaştırma Kurulu'na 5 YTL için gidiliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile memur sendikaları maaş artış oranı ve enflasyon farkında anlaştı. Taban aylıklara yansıtılacak oranda anlaşamayınca 5 YTL için Uzlaştırma Kurulu'na gidilecek

Hükümet ve memurlar arasında bu yıl altıncı kez yapılan toplu görüşmeler, yine anlaşmazlıkla sonuçlanırken, gözler Uzlaştırma Kurulu'na çevrildi. Memur konfederasyonlarının başvuracağı Uzlaştırma Kurulu, 5 gün içinde kararını verecek. Ancak maaş zammında son söz, yine Başbakan Tayyip Erdoğan'da olacak. Toplu görüşmelerin önceki gün yapılan son turunda anlaşma sağlanamazken, hükümet masaya yüzde 2+2'lik zam önerisiyle geldi. Bu teklife göre, 2008'de memurlara her iki altı ayda yüzde 2'şer zam yapılacak. Bunun yanında enflasyon farkı ve 20 YTL denge tazminatı da ödenecek. Buna göre, memurların taban aylıklarına 10 YTL yansıtılacak.

ARADAKİ FARK 5 YTL

Memurlar bu teklife sıcak yaklaştı ancak taraflar taban aylıklara yansıtılacak 10 YTL'de anlaşamadı. Memurlar taban aylığı 30'ar YTL talep ederken, yaşanan pazarlıklar sonucunda geri adım adan sendikalar, bu taleplerini 20'şer YTL'ye düşürdü. Hükümet de bu noktada taban aylığı 15 YTL'ye çıkarırken, yine de uzlaşma sağlanamadı.

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, 5 YTL'lik farka rağmen ricalarının kabul edilmediğini belirterek, ?Her iki öneri arasında 5 YTL gibi çok cüzi bir fark kaldı. Bunun ısrarla reddedilmesi bizi üzdü? dedi. Akyıldız, bu aşamada Uzlaştırma Kurulu'na başvuracaklarını kaydetti.

THY'deki grevi çözmüştü

BU arada, Devlet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin ile sürdürülen toplu görüşme süreci, Şahin'in Adalet Bakanı olması ve Çalışma eski Bakanı Murat Başegioğlu'nun Devlet Bakanı olmasıyla, artık Başesgioğlu tarafından yürütülecek. Başesgioğlu, son olarak THY'de grev aşamasına gelen anlaşmazlığı çözmüştü.

Deniz ÇİÇEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber