Gül'den ilk atama başmüşavirliğe

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Çankaya Köşkü'nde şimdiye kadar birlikte götürülen Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı görevini birbirinden ayırması bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre Gül, Çankaya Köşkü'nü özellikle dış politikada yeniden etkili hale getirmeyi, bu kapsamda da Dışişleri Başdanışmanını daha serbest çalışır hale getirmeyi planlıyor.

SEVER BAŞMÜŞAVİR OLDU

Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül'ün, 22 Temmuz seçimleri öncesi ve sonrası kendisiyle yakın çalışma içinde bulunan AB İletişim Grubu Başkanı Ahmet Sever'i İletişim, Halkla İlişkiler ve AB konularında Başmüşavirliğe getirdiği öğrenildi. Gül, Çankaya Köşkü'nde göreve başlayacağını dün Sever'e sözlü olarak iletti. Bu arada yoğun programları nedeniyle Gül, henüz Cumhurbaşkanı forslu fotoğraf çektiremedi. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde Gül'ün Dışişleri Bakanlığı'nda çekilmiş fotoğrafına yer verildi.

Gül'ün, 4.5 yıl başında olduğu Dışişleri Bakanlığı'nın beklediği atamaları da kısa süre içinde yaparak, bakanlığı rahatlatması bekleniyor. Gül'ün, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in müsteşar yardımcılığına atanma kararnamelerini geri çevirdiği büyütkelçiler Feridun Sinirlioğlu, Uğur Doğan, Haydar Berk, Ünal Çeviköz ve Selim Kuneralp'in kararnamelerini imzalamasına kesin gözle bakılıyor. Gül, yapacağı bir diğer önemli atamayla da Milli Güvenlik Kurulu'nun yeni sivil genel sekreterini belirleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber