Osman Güneş, Kayseri Valiliği'ne döndü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel seçimler öncesinde Kayseri valiliği görevini yaptığı dönemde İçişleri Bakanlığı'na getirilen Osman Güneş, yeni hükümetin kurulmasının ardından tekrar eski görevine döndü.

Görevini yeni İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a devrettikten sonra Ankara'dan sivil plakalı bir araçla valilik binasına gelen Güneş'i vali vekili İbrahim Yurdakul, vali yardımcıları, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, daire müdürleri ve valilik çalışanları çiçekle karşıladı.

Yaklaşık 4 ay süren İçişleri Bakanlığı görevinin ardından yeniden asli görevi olan Kayseri Valiliği görevine dönmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Güneş, bakanlık yaptığı kısa dönemde ülkenin önemli ve hassas bir dönemden geçtiğini hatırlattı. Böyle bir dönemde İçişleri Bakanlığı gibi çok ciddi bir görevin kendisine verilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Güneş, "Bakanlık göreviyle birlikte büyük bir sorumlulukta omuzlarıma yüklendi. Başta değerli valiler olmak üzere Mülki İdare Amirliği ve güvenlik güçlerinin her kademesinde görev yapan arkadaşlarımızın özverili ve gayretli çalışmasıyla bu dönemi huzur içinde geçirdik. Memleketimiz huzur ve güven içinde seçime gitti ve vatandaşlarımız huzur içinde anayasal haklarını kullandı. Benimde asli görevime dönmemi gerektiren üzerime düşen misyonu tamamladığım süreci getirerek 60. Hükümet kuruldu. Bu aşamadan sonra bende görevimi yeni İçişleri Bakanımıza devrederek asli görevim olan Kayseri Valiliği'ne döndüm." dedi.

Bakanlık görevi döneminde Kayserili bir milletvekili Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasından dolayı da çok büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Güneş, "Hassas bir dönemde seçime gittik ve bu dönemde birtakım insanlar olumsuz beklentiler içerisindeydi. Ancak bu dönemi başta valilerimiz olmak üzere güvenlik teşkilatının tüm elemanlarının büyük bir özveri ile çalışması, mesai mefhumu tanımadan gayret etmesi sonrasında sorunsuz atlattık." açıklamasında bulundu.

Güneş, tekrar Kayseri Valiliği görevine başlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirirken, kendisi karşılamaya gelen herkese tek tek hal hatır sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber