1 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 01 Eylül 2007 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HÜKÜMET PROGRAMINDA EKONOMİDEKİ YENİ UYGULAMALAR DİKKAT ÇEKİYOR

-60. Hükümetin programında ekonomideki yapılması düşünülen yeni düzenlemeler dikkat çekti. SSK primlerinde işveren payının düşürülmesi, elektronik haberleşmede vergi payının azaltılması, yeni teşvik modeli gibi vaatlerin ekonomiye etkisi tartışılıyor.

-DSP LİDERİ SEZER ANKA'YA KONUŞTU: ?CUMHURBAŞKANI GÜL TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS OLABİLİR?

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik herhangi bir tanımamazlık tavrı içinde olmayacaklarını belirtti. Sezer, ?Kaygılı olduğumuz konuları izleyeceğiz. Gerçekten, ülkenin, toplumun, Cumhuriyetin ve laikliğin hassasiyetleri konusunda sayın Gül de hassas olacaksa bu Türkiye için bir şans olabilir. Bu alamda Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasında bir problem yok? diye konuştu.

-Asker siyaset ilişkisini değerlendiren Sezer, ?Türkiye'de sorun siyasette. Cumhuriyetin ve toplumun hassasiyetleri konusunda siyaset üzerine düşeni yapamayınca, Türkiye'de çağdaşlaşmanın da öncülüğünü yapmış olan ordu, kaygılarını dile getirmek zorunda kalıyor. Ben silahlı kuvvetlerin bunu isteyerek yaptığını düşünmüyorum. Bu sorunları siyasetin aşması lazım? diye konuştu.

-BÜYÜKANIT'IN 30 AĞUSTOS MESAJI KOSOVA'DA DA OKUNDU

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, Cumhurbaşkanı seçiminden bir gün önce yayınladığı 30 Ağustos mesajı, Kosova'daki Zafer Bayramı törenlerinde okundu.

-BASIN-İŞ SENDİKASI GENEL KURULU TOPLANIYOR

-Basın-İş sendikası 17. Olağan Genel Kurul'u Türk-iş Konferans Salonu'nda toplanıyor. Kurul'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi de katılacak. (Saat:10.00)

-1 EYLÜL BARIŞ GÜNÜ KUTLANIYOR

-1 Eylül Dünya Barış günü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

-TESK:?ZAM HABERLERİNİN KÜÇÜK ESNAF İLE İLGİSİ YOK?

-TESK Genel Başkan Vekili Bendevi Palandöken, Ramazan ayının yaklaşması ile basında sıkça yer alan zam haberlerinin küçük esnaf ve sanatkar ile bağlantısı olmadığını belirterek, 60. Hükümeti küçük esnaf ve sanatkarlara önem vermeye çağırdı.

-DIŞ TİCARETTE TEHLİKELİ VİRAJ

-Temmuz sonu itibariyle son bir yılda 97 milyar dolarlık ihracata karşılık 154 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirildi; dış ticaret hacmi 251 milyar dolara ulaşırken, 57 milyar dolar açık verildi.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 41.9 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine gelecek hafta 41.9 milyon dolar dış borç ödemesi yapacak.

-TEKSTİLCİLER SON KOZLARINI OYNAYACAK

-Toplu iş sözleşmesinde uzlaşamayan TEKSİF ile TÜTSİS son kez pazarlık için masaya oturacak. 10 Eylül'de başlayacak grev öncesinde taraflar Türk-İş Başkanı Salih Kılıç başkanlığında haftaya tekrar biraya gelecek.

-PİYASALARDAKİ OLUMLU GELECEK HAFTA DA SÜREBİLİR

-Yurtdışı piyasalarda önceki gün yaşanan gelişmeler, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle dün işlem yapılmayan Türkiye'deki piyasalara bugün olumlu etkisi sürerken analistler, bu havanın önümüzdeki haftada sürmesini bekliyor.

-PARA ARZI 337.8 MİLYAR YTL'YE ÇIKTI

-Para arzı (M2), 17 Ağustos itibariyle 40 milyar 370 milyon YTL artarak 337 milyar 851 milyon YTL'ye çıktı.

-DİYANET: ?İÇKİLİ DÜĞÜNLER GENÇLERİ İÇKİYLE TANIŞTIRIYOR?

-Diyanet işleri Başkanlığı, doğum günlerinin, yılbaşının, düğün törenlerinin ya da herhangi bir başarının içki içilerek kutlanmasının, gençlerin içki ile tanışmasında önemli rolü olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber