Polis olamadığı için polis arkadaşını önce öldürdü, sonra yaktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Eylül 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arda AKIN/ANKARA

Üç kez sınava girmesine rağmen polis olamayan Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencisi Onur Y. (22), henüz iki aylık polis memuru olan ev arkadaşını boğazını keserek öldürdü, daha sonra da benzinle yaktı.

ONUR Y. adlı 22 yaşındaki genç, üç kez polis olabilmek için çeşitli kentlerde sınavlara girdi, ancak başarılı olamadı. Hayalini bir türlü gerçekleştiremeyen Onur Y. üniversite sınavına girerek Gazi Üniversitesi'ni kazandı. eğitim Fakültesi son sınıfa kadar derslerini başarıyla götüren Onur Y. Bahçelievler'deki evini, arkadaşları aracılığıyla tanıştığı henüz iki aylık polis memuru olan Ferhat Aslı (21) ile paylaşmaya başladı.

KİMLİĞİNİ BANA VER

İçindeki polis olma hayalini gerçekleştiremediği için psikolojik sorunlar yaşayan Onur Y, üç gün önce Ferhat Aslı'dan bir süre kullanmak için polis kimliği ve silahını kendisine vermesini istedi. Ancak genç polis Ferhat Aslı ev arkadaşının bu isteğini geri çevirdi. Tartışmanın ardından Onur Y. odasına çekilerek inanılmaz bir plan yaptı.

ELBİSELERİNİ GİYDİ

Onur Y. mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla, yatakta uyuyan polis arkadaşının boğazını kesti. Vahşetin ardından hiçbir şey olmamış gibi Ferhat Aslı'nın elbiselerini giyen Onur Y. eline bir bidon alarak benzin istasyonuna gidip doldurdu. Eve geri dönen Onur Y. bidondaki benzini yerde kanlar içinde yatan Ferhat Aslı'nın üzerine döktü. Bu sırada üzerine benzin damladığını fark etmeyen Onur Y, çakmakla Ferhat Aslı'nın cesedini ateşe verdi. Ama Onur Y'nin'nin kolu da alev aldı. kolundaki alevi su söndüren Onur Y. sonra evden ayrıldı. Apartman sakinleri evden çıkan dumanları fark ederek durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler kapıyı kırarak girdikleri evde, vahşete tanık oldular.

HASTANEDE GÖZALTI

Kolundaki yanığın tedavisi için İbni Sina Hastanesi Acil Servisi'ne giden Onur Y. görevlilerin ihbarı üzerine gelen polislerce yakalanıp gözaltına alındı. Onur Y. ilk ifadesinde, "Polis bir ev arkadaşım olmasını bu mesleğe bir türlü giremediğim için kabul ettim. Olay günü kimliğinin çok güzel olduğunu ve bir günlük taşımak istediğimi söyledim. Bana veremeyeceğini söyleyince öldürdüm" dedi. Onur Y. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber