2 Eylül 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 02 Eylül 2007 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-60. HÜKÜMETİN PROGRAMI YARIN MECLİS'TE TARTIŞILACAK

-TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunuşu yapılan 60. Hükümetin programı yarın Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Muhalefet partileri sözcüleri, konuşmalarında programı ve hükümetin icraatlarını eleştirecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, hükümeti ilk kez Meclis kürsüsünden eleştirecek. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da programın yanısıra AKP iktidarının cumhurbaşkanı seçimi süresince izlediği politikaları eleştirecek.

-60. HÜKÜMETİ EKONOMİDE CİDDİ YAPISAL SORUNLAR BEKLİYOR

-Ekonomide yeni hükümeti bekleyen dört temel sorun: Sıcak paranın yol açtığı risk, yüksek cari açık, ağır borç yükü, kronik işsizlik.

-YENİ ANAYASA TÜRK DİL KURUMU'NA EMANET EDİLECEK

-Anayasa değişiklik taslağına son şekli verildikten sonra Türk Dil Kurumu'na da görüş için gönderilecek. Prof. Dr. Kuzu, Anasaya'nın dilinin sadeleştirilmesi için Türk Dil Kurumu'ndan görüş alacaklarnı açıklarken, taslağı hazırlayan Prof. Dr. Özbudun buna gerek olmadığını açıkladı. Özbudun, taslakda üniversite öğrencilerine kılık kıyafet serbestisi getirdiklerini de söyledi.

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP MYK toplantısı parti genel merkezinde Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak (Saat: 14.00)

-CHP'Lİ ÖZYÜREK: ?KÜLTÜRLÜ İNSANLARIN TERCİH ETTİĞİ PARTİ OLMAK AYIP MI??

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP'nin kuruluş felsefesine uygun olarak modernleşme ve çağdaşlaşmayı savunan bir parti olduğunu belirtti. Yapılan araştırmaların, CHP'nin kültür düzeyi yüksek kesimlerden oy aldığını gösterdiğini ifade eden Özyürek, ?Bunu bizim medyamız ayıp hale getirdi. Yani kültürlü insanların tercih ettiği parti olmak ayıp gibi takdim ediliyor. Oysa biz, bütün toplumun eğitilmesinden, okutulmasından, kültürlü hale getirilmesinden ve onların özgürce tercihlerini yapabilmesinden yanayız. Halkın çağdaşlaşması ve özgürleşmesinden yanayız? dedi.

-TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR RAMAZAN ÖNCESİNDE GIDA FİYATLARINI DEĞERLENDİRECEK

-Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde artan gıda fiyatlarını değerlendirmek ve gerekli önlemleri açıklamak üzere birlik merkezinde basın toplantısı yapacak. (Saat: 11.00)

-BELÇİKA'DA ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERİN SALDIRILARINA KARŞI SİGORTA YAPTIRIYOR

-Belçika'da 27 binden fazla öğretmenin, öğrencilerin saldırılarına karşı kendilerini sigortalatmaya başladığı bildirildi.

-CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİNİ GELİŞTİREN CEVİZ ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI KAMAN'DA YAPILACAK

-Türkiye'de ceviz yetiştiriciliğinin geliştirilmesini sağlayan ve her yıl düzenlenen Türkiye Ulusal Ceviz Çalışma Grubu bu yıl 6-7 Eylül'de Kırşehir'in Kaman ilçesinde toplanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber