Okul kaydı için "geçici kiralık ev" çözüm değil

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kayıt parası konusunda yaşanan sıkıntıları aşmak ve öğrenci yığılmalarını önlemek amacıyla başlattığı "e-okul" projesi, okul için belirlenen muhitin dışından yapılan kayıtlara imkan tanımıyor.

Bu durumu aşmak isteyen bazı veliler, kayıt yaptırmak istedikleri okulun mahallesinden ev kiralama yolunu seçiyor. Ancak, artık bu da çözüm olmayacak. Adana'da ikamet eden Mehmet T., çocuğunu kayıt yaptırmak için bir mahalleden iki aylığına ev kiraladı. İkametini de ev tuttuğu mahalleye aldıran Mehmet T., çocuğunu kaydettirdikten sonra tekrar eski ikamet yerine geçmeye çalışırken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yetkilileri tarafından fark edildi. Bu olay üzerine önlem alan yetkililer, gerçek dışı beyan veren vatandaşlar hakkında inceleme başlattı.

Türkiye İstatistik Kurumu Adana Bölge Müdür Yardımcısı Turhan Özen, söz konusu ailelerin taşındığı mahallede bütün yasal prosedürleri yerine getirdiğinde değişikliği onayladıklarını söyledi. Özen, kendisini taşınmış gibi gösteren kişilerin taleplerine sistemin izin vermediğini belirtti. Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Milli Eğitim Müdürü Recep İnce ise her öğrencinin kaydolacağı okulun belli olduğunu, bu okulların TC kimlik numarası ile ortaya çıktığını söyledi. İnce, eskiden olduğu gibi muhtarlıklardan alınan belgelerle kayıtların yapılmadığını hatırlattı. Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, okullardaki kayıtlarla ilgili vatandaşların muhtarlardan isteklerde bulunduğunu belirterek, "e-devlet projesiyle ahbap-çavuş ilişkisi sona erdi." dedi. Ömer Sarı, Adana, Seyhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber