İÜ Rektörü: Kavga etmeyeceğiz işimiz sadece eğitim

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Eylül 2007 06:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, yeni eğitim yılında herkesle diyalog içinde olacaklarını söyledi. Parlak, "Hepimiz bu ülkede yaşayan bireyleriz. Kavga etmeyeceğiz. Biz, bu üniversitede sadece eğitim ve akademik çalışma ile ilgileniyoruz." dedi.

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) başarılı olan öğrencilerinin kayıtlarına başlandı. Kayıt yaptıran öğrencilerle sohbet eden İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, kayıtların şenlik havasında geçmesini istediklerini belirterek, "Halkınızla kucaklaşacaksınız. Ben üniversiteyi soyutlayacağım, etrafına duvar çevireceğim ve içinde oturacağım. Böyle mantık olmaz. Burası toplumun tüm katmanlarına hizmet vermeli." ifadelerini kullandı.

Rektör Parlak, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer almanın heyecanıyla yeni eğitim yılına başlayacaklarını söyledi. "Bu yıl çok büyük bir mutluluğumuz var. Hedefimiz daha büyük. Türkiye'den de başka üniversitelerin bu listeye girmesini istiyoruz." diyen Rektör Parlak, vali, belediye başkanı ve diğer bürokratlarla diyalog içinde olduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber