4 Eylül 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Eylül 2007 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 4 EYLÜL 2007 SALI GÜNDEMİ

-ÇANKAYA KÖŞKÜ'DE RESEPSİYON HAZIRLIĞI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün göreve seçilmesi dolaysıyla yarın yapılacak resepsiyona yönelik hazırlıklar devam ediyor. Resepsiyona çok sayıda kişi davet edilirken, siyasi partiler de katılıp katılmamayı tartışıyor. CHP davete gitmeyeceğini açıklarken, MHP ve DSP kararlarını bugün netleştirecekler. Davete AKP ve DTP katılacak.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski TBMM Başkanları Ferruh Bozbeyli ve Hikmet Çetin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Erken ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nu Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

-AKP GRUBU TOPLANIYOR

-AKP grubu yarın yapılacak 60. hükümetin güvenoylaması öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak son gelişmeleri değerlendirecek. (Saat:11.00)

-CHP''DEN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA TBMM'DE GENEL GÖRÜŞME İSTEĞİ

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Basın Özgürlüğü konusunda TBMM'de genel görüşme açılması hakkında basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.30)

-DTP'Lİ BİRDAL VE KIŞANAK'TAN BASIN TOPLANTISI

-DTP Diyarbakır Milletvekilleri Akın Birdal ve Gülten Kışanak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:13.00)

-SANAYİ VE TİCARET BAKANI ÇAĞLAYAN OSBÜK YÖNETİCİLERİNİ KABUL EDİYOR

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu yetkililerini kabul edecek. (Saat:14.00)

-YENİ HÜKÜMETİN İLK YABANCI KONUĞU İNGİLTERE'DEN

-İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband, Ankara'daki temaslarına başlıyor.

-DOKTORLARDAN UYARI:"TÜRBAN TAKAN KADINLAR DAHA FAZLA D VİTAMİNİ VE KALSİYUM ALMALI"

-Romatoloji uzmanı Prof. Dr. İhsan Ertemli, türban takan kadınların güneş ışığından faydalanamadıkları, bu nedenle daha fazla D vitamini ve kalsiyum almaları gerektiğini söyledi. Ertemli, D vitamini ve kalsiyum eksikliğinin romatizmal hstalıklara yolaçabileceği uyarısını yaptı.

-GÜÇLÜ EURO, TÜRKİYE'YE 39 MİLYAR DOLAR KAZANDIRDI

-Irak savaşının başladığı 2003 başından bu yılın Ağustos ayı sonuna kadar olan dönemde euro'nun dolar karşısında yüzde 41 değerlenmesi, Türkiye'nin ihracatını kağıt üzerinde 39,1 milyar dolar büyüttü.

-DÜNYA BANKASI RAPORU:"TÜRKİYE HARCAMA KISMADI GELİR ARTIRDI"

-Dünya Bankası ?Mali Politika ve Ekonomik Büyüme?Doğu Avrupa ve Orta Asya'dan Dersler? başlıklı 356 sayfalık bir rapor yayınladı, raporda, ?Türkiye'nin istekli bir şekilde gerçekleştirdiği mali konsolidasyonun temel harcamalarda kesinti yapmaktan çok ?gelir artırıcı önlemlere? dayandığı ifade edilirken, son dönemde kamu harcamalarında önceliklerin yeniden belirlenmesi konusunda adımlar atıldığı kaydedildi? denildi.

-DOĞUŞ OTOMOTİV YIL SONU HEDEFLERİNİ AÇIKLIYOR

-Doğuş Otomotiv CEO'su Aclan Acar, şirketin 8 aylık performansını ve yıl sonu hedeflerini İstanbul'da açıklayacak. (Saat:10.00)

-HAZIR GİYİM GLOBAL DİREKTÖRLER TOPLANTISI BAŞLIYOR

-Dünyanın en büyük entegre ve polimer üreticisi Invista'nın iki gün sürecek olan "Hazır Giyim Global Direktörler Toplantısı", Çırağan Sarayı'nda başlıyor. (Saat:10.00)

-YARGITAY BAŞKANLIĞI İÇİN 7 ADAY YARIŞACAK

-Osman Arslan'ın emeklilik nedeniyle boşalacak Yargıtay Başkanlığına 7 Yargıtay üyesi aday oldu.

-EĞİTİMCİERDEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 60. Hükümet programında eğitim ile ilgili hedeflere ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00)


İHA, 4 EYLÜL SALI GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 12.00'de Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı kabul edecek, saat 14.30'da TBMM eski Başkanı Ferruh Bozbeyli'yi kabul edecek, saat 14.45'te TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin'i kabul edecek, saat 15.00'te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'i kabul edecek, saat 15.15'te Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve beraberindeki Başkan Yardımcılarını kabul edecek.

TBMM Gündemi

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Yılmaz Ateş saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- DTP'li Akın Birdal ile Gülten Kışanak, saat 13.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- AK Parti Grubu, seçimden sonra ilk kez saat 11.00'de toplanacak.

- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak. Genel Kurul'da komisyon seçimleriyle ilgili işlemler yapılacak.

Bakanların programı

- Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan saat 14.00'de OSBÜK Organize Sanayi Bölgesi Üst Kurulu Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- KADIGER'in düzenlediği 23. dönem kadın milletvekillerini tebrik ve işbirliği diyalogu sağlama amaçlı toplantı, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun katılımıyla saat 18.00'de yapılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- İngiltere Dışişleri Bakanı David Miniband resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara'ya gelecek.

- Botaş Genel Müdürlüğü, Sivas Kopresör İstasyonu yapım işinin kalan işlerinin tamamlanması ihalesini saat 11.00'de yapacak.

- Sağlık Bakanlığı osteropozun önlenmesi ve erken tanısına yönelik 11 ilin sağlık personeline saat 09.30'da eğitim verecek.

- Anadolu Şehit Aileleri ve Dernekleri Federasyonu saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı saat 11.30'da İsveç Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapacak.

- Büro Memur Sen saat 10.30'da Başbakanlık Binası önünde basın açıklaması yapacak.

- Memur Sen Ankara İl Başkanlığı saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.

- Eğitim Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Etimesgut Belediyesi Kültür Merkezi'nde mezun kursiyerlerin ebru ve tezhipleri sergisi saat 14.00'de açılacak.

- İstanbul Tarım İl Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri 'Lida' adlı ürünle ilgili denetimler yapacak.

- Güneydoğu Avrupa Tugayı (SEEBRIG), saat 10.00'da Ayazağa Kışlası'nda SEBRIG'in 8. kuruluş yıldönümü nedeniyle tören düzenleyecek.

- İHD, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü önünde Nijeryalı futbolcu Festus Okey'in ölümüne ilişkin saat 13.00'te basın açıklaması yapacak.

- Türkiye'de ilk kez Bursa Korupark'ta açılacak olan Electro World'un açılışı öncesi basın toplantısı yapılacak.

- Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda saat 09.30'da Devir Teslim Töreni gerçekleştirilecek.

- AUTO SHOW 2007 (5.Otomobil, Ticari Araçlar ve Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı) Antalya Expo Center Fuar Merkezi'nde saat 12.00'de açılacak.

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dedeman Otel'de, kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek.

- Türk Fizik Derneği'nce düzenlenen Balkan Fizik Birliği 1. Uluslararası Fizik Sempozyumu'nun açılış töreni Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde yapılacak.

- Sibel Can, Bodrum Antik Tiyatro'da saat 21.00'de düzenlenen konserde sahne alacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Bayındır Grubu borçlarına karşılık yönetimini ve denetimini devraldığı Sasbaş Bayındır Samsun Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.'nin (SASBAŞ) hisselerini satışa çıkardı. Hisselerin açık artırması, saat 15.00'te TMSF Binası'nda yer alan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- 4-6 Eylül arasındaki INVISTA Hazır Giyim Global Direktörler Toplantısı kapsamında saat 10.00'da, Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenlenecek.

- Canon tarafından, 'Suyumuza Sahip Çıkalım' kampanyası kapsamında 4-5 Eylül Konya Havzası'nda basın gezisi düzenlenecek.

- Doğuş Otomotiv'in 2007 yılının geride bıraktığımız 8 ayına ilişkin performans değerlendirmesinin yanı sıra global ve ulusal finansal gelişmelerle ilgili analizleriyle 2007 yılı sonu hedeflerinin paylaşılacağı basın toplantısı Ceylan Intercontinental'de 10.30'da yapılacak.

- Mynet AR-GE departmanının geliştirdiği, maillerin hem yazılı hem de sesli olarak gönderilebildiği yeni servisinin tanıtım toplantısı 11.00-12.30 saatleri arasında Maslak'taki Mynet Ofisi'nde gerçekleştirilecek.

- Probil ve Microsoft Türkiye'nin katılımıyla düzenlenen "SPLA Tanıtım Günleri" Hilton Oteli'nde 13.45-15.15 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

- Doğuş Otomotiv'in 2007 yılının geride bıraktığımız 8 ayına ilişkin performans değerlendirmesinin yanı sıra global ve ulusal finansal gelişmelerle ilgili analizleriyle 2007 yılı sonu hedeflerinin paylaşılacağı basın toplantısı, Ceylan Intercontinental'de saat 9.30'da gerçekleştirilecek.

- Türkiye'ye akın eden uluslararası markaların ve Uzakdoğu menşeli ayakkabıların iç pazarda yarattığı bunalımı, kaliteli ürün ihracatı formülü ile aşmaya çalışan deri ve ayakkabı sektörü, sorun ve çözüm yollarını saat 09.30'da İTO'da Marka Reklam Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Derici'nin katılımıyla tartışılacak.

- Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Başarı Ödülleri Plaket Töreni, Tekirdağ'da saat 19.00'da ÇOSB Sosyal Tesisleri Varan Turkuaz restoranda gerçekleştirilecek.

- FMCG - Hızlı Tüketim Ürünleri Fuarı ile ilgili olarak CNR ile yapılacak imza töreni, Ritz Carlton Hotel'de 9:30'da yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Rusya ve Çin'den ortak terör tatbikatı

- Rusya ve Çin özel kuvvetleri, terörle mücadele tatbikatı gerçekleştirecek.

Yunanistan'daki orman yangınları

- Orman yangınlarının ardından siyasi çekişmeler sürüyor.

Kosova'nın nihai statüsü

- AB Kosova elçisi Wolfgang Ischinger, 2 günlük resmi temaslarını tamamlayacak.

Sırbistan Devlet Başkanı Tadic'in temasları

- Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadic, Macaristan ve Hırvatistan devlet başkanlarını ağırlayacak.

Iraklı Şii ve Sünnilerin Finlandiya'daki görüşmeleri

- Iraklı Şii ve Sünniler Finlandiya'da biraraya gelerek, barış süreci konusunda tarafsız bir bölgede yaptıkları görüşmeleri sonuçlandırdı.

Kolombiya'da esir tutulan Fransızlar

- Fransa Dışişleri Bakanı Bernarrd Kouchner, Kolombiyalı meslektaşı ile görüşerek, FARC örgütü tarafından esir tutulan Fransızların serbest bırakılmasını isteyecek.

Prodi-Sinyora görüşmesi

- İtalya Başbakanı Romano Prodi, Lübnanlı meslektaşı Fuad Sinyora ile göreşecek.

Venedik Film Festivali

- Venedik Film Festivali devam ediyor.

Moratinos-Saakashvili görüşmesi

- Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Başkanı Miguel Angel Moratinos, Gürcistan-Rusya gerginliği ile ilgili Gürcistan Başkanı Mikheil Saakashvili ile görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber