Müdür, tayinleri onaylamayı unuttu 5 öğretmen çift 1 yıl ayrı yaşayacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 06:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Her türlü atama işlemini internet üzerinden yaparak bürokrasiyi ortadan kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı, unutkanlıklara çare bulamıyor.

İnternet üzerinden yapılan işlemlerde yöneticilerin bilgileri yanlış girmesinin yanı sıra işlemlere onay vermeyi unutması mağduriyetlere sebep oluyor. İstanbul Gaziosmanpaşa'da 5 öğretmen çift, şube müdürünün eş durumu atama başvurusunu onaylamayı unutması yüzünden 1 yıl ayrı yaşayacak. Bakanlık, yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında öğretmenlerin görevinin başında olmasını istediği için eş durumu atama işlemleri için 31 Ağustos 2007 son başvuru tarihi olmuştu.

Unutkanlık yüzünden mağdur olan öğretmenlerden biri de Murat Albayrak. Mağdur öğretmen, kimsenin konuya çözüm üretemediğini belirterek, görevlilerin söylediği 'Sadece unuttuk' sözüne tepki gösteriyor. Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Albayrak, temmuz ayında düğün yaparak Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde ev kurmuş. Eşinin bir dershanede öğretmenlik için sözleşme imzaladığını anlatan Albayrak, "Yeni düğün yaptık. Evimizi hazırladık. Başvurumuzu yaptığımızda atanmamıza kesin gözüyle bakıyorduk. Sonuçlar açıklandığında şoke olduk. Milli Eğitim'e gittiğimizde bize verilen cevap 'unuttuk' oldu. Bu, kabul edilebilir mi? Çözüm üretecek kimse yok. Mahkemeye bile versek en az 6 ay sürer." dedi. Eşiyle yeni atama dönemine kadar ya ayrı yaşayacaklarını ya da eşinin öğretmenliği bırakıp İstanbul'a geleceğini ifade eden Albayrak şöyle konuştu: "Eşim İstanbul'a gelse öğretmenliği bırakmak zorunda kalacak, işini kaybedecek. İstanbul'da yeniden ev kiralamak ve düzen kurmak, yeni düğün yapmış birisi için büyük mali külfet."

Mağdurlardan Üseyid Yıldız da yapılan hatadan dolayı günlerce huzursuz olduğunu kaydederek, görevli müdürün unutkanlığı yüzünden 1 yıl eşinden ayrı kalacağını söyledi. Eşinin Kahramanmaraş'ta görev yaptığını ifade eden Yıldız, "Bütün hazırlıklarımı yapmıştım. Kahramanmaraş'a gitmek için eşyalarımı kolilemiştim. Olanlara inanamıyorum." dedi.

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, bu aşamadan sonra yapacak bir şeyin olmadığını bildirdi. Hacıoğlu, "Bu konuda ben dahil suçlu kimse cezasını çekecek." ifadelerini kullandı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise konunun kendisine sözlü olarak iletildiğini, yazılı şikayet başvurusunun gelmesi durumunda soruşturma açacağını kaydetti. Bakanlık yetkilileri de internet üzerinden yapılan başvuruların işleri kolaylaştırmasına rağmen bazı görevlilerin özensiz davranışları sonucu mağduriyetlerin yaşandığına dikkat çekti. Yetkililer 'unuttuk' şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek, görevini kötüye kullananların cezalandırıldığını vurguladı.

Tuncer Çetinkaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber