CHP: Polis okulu sınavları iptal edilmeli

Haber Giriş : 06 Eylül 2007 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ağustos'ta yapılan Polis Meslek Yüksek Okulları giriş sınavı sorularının çalınmasıyla ve dağıtılmasıyla yaşanan skandala İçişleri Bakanlığı tarafından son verilmesi çağrısında bulundu.

TBMM'de Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul eden Kılıçdaroğlu, Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan sınav skandalına değinerek, İçişleri Bakanı Atalay'ı göreve çağırdı.

Kılıçdaroğlu, ?Sayın Bakanın yapacağı ilk icraat bu sınavları iptal etmek olmalıdır. Sınav sorularının çalındığı ve dağıtıldığı kesinlik kazanmış, sorumlu kişi tutuklanmıştır. Daha da ötesi; soruların sırf bu sınav için özel kurs düzenleyen bazı tarikat destekli dershanelere sızdırıldığı iddia ediliyorö dedi.

-CHP'YE TEŞEKKÜR ZİYARETİ-

Meclis'te Kılıçdaroğlu'na teşekkür ziyaretinde bulunan Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi'de CHP'nin basınla ilgili yaklaşımlarını takdir ettiklerini söyledi. İpekçi, ?Hükümet programı üzerine söz alan Kılıçdaroğlu'nun basınla ilgili sözleri ve çözüm önerilerine katılıyoruz. Bunun için her zaman destekleyicileri olacağızö dedi.

CHP tarafından Meclis'te basınla ilgili hazırlanan genel görüşme önergesini desteklediklerini bildiren İpekçi, ?Basın emekçilerinin kendi patronlarına karşı haklarını teminat altına almalarını istiyoruz. Medya patronlarının kamu ihalelerine girmesini istemiyoruz. Biz bir parti tarafı değiliz. Ancak CHP'ye bu görüşleri ve çözüm önerileri için de teşekkür ederiz. Aynı hassasiyeti iktidar partisinden de bekliyoruzö diye konuştu.

59. Hükümet tarafından, medya patronlarının kamu ihalelerine girmelerinin önünü açan düzenlemeyi hatırlatan İpekçi, bu konuda hükümet üyelerinin, basın-medya kuruluşlarıyla işbirliği içerisine girmediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu da yaptığı konuşmada, medya ve gazeteciler için açık ve net bir şekilde öneriler getirdiklerini ancak, Başbakan ve hükümeti tarafından bu önerilerinin dikkate alınmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, ?Medya patronlarının kamu ihalelerine girmeleri engellenmeli, gazetecilere sendikal haklar verilmeli. Bütün bunlar yapılırsa gazetecilikte bir çığır açmış oluruzö diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber