Öğretmen maaşıyla Türkiye paraşüt şampiyonu oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ (CİHAN)-Federasyonu yok, destek veren yok, bir öğretmen maaşıyla Türkiye paraşüt şampiyonu oldu. Denizlili Coğrafya öğretmeni Hilmi İnce, 2008'de Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek.

Kayseri'de 2007 Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonu olan İnce, bir öğretmen maaşıyla başarıdan başarıya koşuyor. "Uçan Öğretmen" ve "Bordrolu Şampiyon" lakaplarıyla ünlenen İnce, okulundan ve öğrencilerinden arta kalan zamanını yamaç paraşütü pilotluğuna ve uçuşlara ayırıyor. Federasyonu bulunmayan bir spor dalında faaliyet gösteren İnce'nin maaşından başka geliri bulunmuyor. 35 yaşındaki bordrolu şampiyon İnce, şimdiden 2008 yılındaki Avrupa ve dünya şampiyonalarına nasıl katılacağını kara kara düşünüyor.

Hilmi İnce, yamaç paraşütünün uçmanın en ucuz yolu olduğunu, ancak bu spor için yapılan harcamaların bir öğretmen maaşı için çok yükseklerde seyrettiğini söylüyor. İnce, "Bu spor gönül verdiğimiz, çok sevdiğimiz bir spor. Ancak malzemesi ve ekipmanı oldukça pahalı bir spor. Mesela bir takım yamaç paraşütü yaklaşık 5 bin avroyu buluyor. Bu malzemelerin belirli aralıklarla yenilenmesi gerekiyor. Diğer pilotlar yeni paraşüt ve uçuş takımları ile yarışmalara katılırken bizler eski ve daha yavaş malzeme ile yarışmalara katılıyoruz. Bu performansımızı doğal olarak düşürüyor. Hatta paraşütlerimizi defalarca tamir edip, tehlikeleri göze alarak yarışmalara katılıyoruz." dedi.

20-30 sporcusu olan spor dallarının federasyonu olduğunu belirten İnce, "Ancak 3 binin üzerinde bu sporla uğraşan insanın ve bu spor dalının federasyonu yok. Bu spora gönül vermiş biz pilotlar çok zor koşullarda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yurt dışındaki yarışmalara memur maaşı ile katılmak mümkün değil. 2008'de ülkemi Avrupa ve dünyada temsil etme hakkı kazandım. Ancak bu yarışmalar için parayı nereden bulacağım daha şimdiden kara kara düşünüyorum. Neticede federasyonumuz yok, destek yok. Öğretmen maaşı ile hem geçinmeye hem de spor yapmaya çalışıyorum. Bordromda yazan öğretmen maaşı ile Avrupa ve Dünya'nın bir çok ülkesine nasıl gideceğim bilemiyorum. Biz de bordromuzun yettiği yere kadar uçarız." ifadelerini kullandı.

Hilmi İnce yamaç paraşütü sporuna 1996 yılında Ege Üniversitesi Havacılık Kulübü'nde başlamış. Üniversiteyi bitirdikten sonra 1998 yılında tayinini; Türkiye'de uçuşa en uygun yerlere sahip Denizli'ye istemiş. Denizli Şehit Öğretmen Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi'nde coğrafya öğretmeni olarak mesleğe adım atan İnce, coğrafyayı yamaç paraşütü sporunu çok sevdiğini anlattı

Denizli'de her hafta sonu uçuşlar yaptığını ifade eden İnce, "2002 yılında Uzun Mesafe Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda Türkiye birincisi oldum. YAMASÜT 2006'da ise Türkiye dördüncülüğünü kazandım. Kayseri'de yapılan 7. Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası'nda ise Türkiye sıralaması birincisi oldum. 18-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvada 17 yabancı ve 47 Türk pilot arasında genel sıralamada ikinci Türkiye sıralamasında birinci geldim." diye konuştu.

Dünyada yamaç paraşütü sporunun yapıldığı 49 ülke içinde Türkiye'nin 48. sırada ve klasmanda yer aldığını söyleyen Hilmi İnce, "Kurulacak bir federasyon desteği ile sponsor katkısı ve Türkiye'nin bu elverişli rüzgarı ile Dünya liginde en ön sıralarda yer alabiliriz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber