Örnek öğretmenin kurduğu dernek, yardımlarını artırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ELAZIĞ (CİHAN)-Elazığ'da kapanmak üzere olan köy okulunda yaptıkları ile Türkiye'de örnek gösterilen öğretmenin kurduğu Goncalar Solmasın Derneği, bütün Türkiye'ye örnek oldu. Değişik illerde benzer faaliyetler başladı.

Elazığ'ın ücra bir köyünde başlattığı çalışmalar ile her taraftan takdir gören bir öğretmenin ihtiyaç sahibi bütün öğrencilerin elinden tutmak amacıyla kurduğu dernek önemli bir misyon üstlendi. Elazığ'ın Avcılı köyüne tayini çıkan ve kapanmakla yüzyüze olan bir okulla karşılaşan Hacı Ormanoğlu, burada gösterdiği takdire şayan çalışmalar ile Türkiye'de örnek öğretmen olarak gösterilirken, üniversitelerde eğitim ve öğretmenlik konulu konferanslar vermeye başladı.

Çalışmaların yalnızca kendi okuluyla sınırlı kalmasını istemeyen Ormanoğlu tarafından kurulan Goncalar Solmasın Derneği, Elazığ merkez ve köylerindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımlar yapmaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından da örnek öğretmen olarak gösterilen Hacı Ormanoğlu'nun çalışmalırını duyan İstanbul ve Ankara'dan, Amerika Birleşik Devletlerine kadar bir çok yerden yardım teklifleri yapılmaya başlandı. Hacı Ormanoğlu ise 'Goncalar Solmasın' sloganıyla başlattığı çalışmaları kurduğu dernekle hayırseverler ile öğrenciler arasında köprü olmaya başladı.

Kapanmakla yüzyüze olan okulu çevrede en başarılı okullar arasına sokan Ormanoğlu, bununla da kalmayarak dernekleşip başta köy çocukları olmak üzere ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımlar yapmaya başladı. 2006 yılında kurulan dernek, ilk yılında 1200 çocuğa ulaşarak başta kırtasiye olmak üzere giyim yardımında bulundu. Bu yıl çalışma kapsamını genişleten dernek, okulların açılmasına kısa bir süre kala 3 bin kişilik kırtasiye seti hazırlayarak çalışmalarına başladı. Klasörler halinde hazırlanan setler içinde 4 adet defter, bir çift çorap, diş macunu ve fırçası, 3 adet cilt, 12'li pastel boya, kalem açacak, silgi, kuru boya, yapıştırıcılar, cetvel takımı, hikaye kitabı ve kumbara olmak üzere bir çok kırstasiye malzemesi bulunuyor.

Dernek yönetim kurulu başkanı Hacı Ormanoğlu, okullarda öğretmenlerin hazırladıkları listelere göre okulların açılması ile birlikte dağıtıma başlayacaklarını söyledi. Bu paketlerin hazırlanmasında Elazığlılar başta olmak üzere Türkiye çapında hayırsever vatandaşların yardımda bulunduklarını anlatan Ormanoğlu, yardımı bulunanlara teşekkür ederek, bundan sonra da goncaların solmaması için yardımlarını artırarak devam ettirmeleri dileğinde bulundu.

'Bugün hangi iyiliği yaptın' ana ilkesiyle hareket eden Goncalar Solmasın Derneği'nin, henüz 2'nci yılı olmasına rağmen aralarında öğretim üyeleri, avukatlar, doktorlar, öğretmenler ve öğrenciler gibi bir çok meslek ve kesimden olmak üzere üye sayısı 80'e ulaştı. Önümüzdeki yıl eğitimle ilgili panel ve seminerler yapmayı planladıklarını anlatan Hacı Ormanoğlu, bunun yanında "Elazığ Okuyor" kampanyasına destek amacıyla TOKİ evlerinde Goncalar Solmasın okuma salonu açtıklarını söyledi. Hacı Ormanoğlu, "Çocuklarımızı önemsiyoruz, çünkü onlar bizim geleceğimizdir" şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber