Gülün, uzun ve sağlıklı yaşayın

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2007 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN (İHA) - Sağlıklı hayat konusunda çeşitli araştırmalar yapılırken, hiçbir masrafı olmayan içten gelen sıcak gülümsemeler mutlu ve sağlıklı yaşamın habercisi.

Gülmenin insan sağlığı üzerindeki sayısız faydalarına işaret eden uzmanlar, gülerek daha uzun ve mutlu bir hayat sürdürülebileceğine dikkat çekiyor. İçten gelerek, kahkahalarla gülmek kalpten bağışıklık sistemine kadar bütün sağlık üzerinde büyük ölçüde etkili. Gülme konusunda birçok araştırma yapılırken, çeşitli kitaplar da yazılarak gülmenin faydaları anlatılmaya çalışılıyor. Gülme öfke ve kin duygusu bağışıklık sistemini zayıflatıyor, neşeli, bol kahkaha atan kişilerin ise bağışıklık sistemi daha kuvvetli oluyor. Güldüğümüzde yüzümüzde 15 kas birlikte çalışıyor. Güldüğümüz zaman tümör ve virüslerle savaşan hücrelerimizin sayısı da artıyor. Özellikle ruhsal bazı hastalıkların tedavisinde gülme terapisi kullanılıyor. Hastalar üzerinde olumlu etkileri olduğu gözleniyor. Gülme cinsel yaşamın daha iyi olmasını sağlıyor, soğuk algınlığı, şeker hastalığına karşı koruyor, tansiyonun dengede kalmasını sağlıyor.

Yapılan bir araştırmada ise, çocuklar günde yaklaşık 300, yetişkinler ise günde ortalama 17 kez gülüyor. Yanımızda biri olduğunda yapılan espri ya da komik bir olaya yalnız kaldığımızdan on kat daha fazla gülüyoruz. Yüzde 80 yapılan şakalara gülüyoruz. Kadınlar erkeklerden yüzde 126 oranında daha fazla gülüyor. Gülmek erkek ve kadın arasında da farklılık gösteriyor. Erkekler daha kısa süreli gülerken kadınlar daha uzun kahkaha atıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber