Adliye sarayını mahkumlar döşeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki adliye ve ceza infaz kurumlarının demirbaşını üreten Eskişehir Açık Cezaevi hükümlüleri, yeni adliye sarayının mefruşat işlerini de üstlendi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, 250 hükümlünün bulunduğu Açık Ceza İnfaz Kurumunun bünyesinde, mobilya, hızar, demir, serigrafi ve tabela, toner dolum atölyeleri ile ekmek fırınının faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Mahkumlar tarafından üretilen büro takımlarıyla çeşitli kentlerdeki adliyelerde görevli hakim ve savcıların odalarının donatıldığını ifade eden Karaburun, şöyle konuştu:

''Haziran 2005'te faaliyeti durdurulan kapalı cezaevi yıkılıp, burada yapımına başlanan yeni adliye sarayı aralık ayında tamamlanacak. Daha sonra adliye sarayının demirbaş donatımını yapacağız. Türkiye'nin en özgün ve modern adliye saraylarından biri olacak binanın mefruşatını hükümlüler hazırlıyor. Yaklaşık 3 milyon YTL'ye malolacak mefruşat işinin 2 milyon YTL'lik bölümünü hükümlüler yapacak. Maliyeti yüzde 40 oranında azaltmış olacağız. Geri kalan bölümler, açık eksiltme usulü ihale ile temin edilecek.''

Karaburun, hükümlülerin mahkeme ve duruşma salonları, kalemler, arşiv, yemekhane, koridorlar, bekleme salonları ve çalışma masaları gibi birçok demirbaşı kullanıma hazır hale getirdiklerini ifade ederek, ''Hükümlüler ayrıca, adliye içinde ve çevresinde kullanılacak tabela, banko ve uyarıcı levhaları yapacak.''

Karaburun, hükümlülerin bugüne kadar 27 adliye donatımı yaptığını da bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber