Türkiye'nin ilk sıvı şekeri sofralarda

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Eylül 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Şeker, Türkiye'de sıvı şeker üretti. Çumra tesislerinde üretilen sıvı şeker, 'Şeker Damlası' adıyla satılacak

AYDIN DEMİR/İSTANBUL

İSTANBULTürkiye'de ilk defa endüstriyel kulanım için sıvı şeker üreten Konya Şeker, sıvı şekeri bu kez mutfak kullanımı için üretti. Firmanın Çumra Şeker Entegre Tesisleri'nde üretilen sıvı şeker, 'Şeker Damlası' markası ile satışa sunuldu. Şeker Damlası'nın tamamen doğal olduğunu belirten Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, "Şeker Damlası şeker pancarından üretilen kristal şekerin pastörize edilmesi ile elde edilmektedir" dedi. Konya Şeker yeni ürünü Şeker Damlası'nın tanıtımı İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında yapıldı. Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, yeni üretilen sıvı şekerin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. "Şeker Damlası" markası ile piyasaya sürülen sıvı şekerin piyasada öncü yatırımlardan biri olacağını belirten Konuk, sıvı şeker ile gıda endüstrisinin önemli bir açığını kapattıklarını söyledi.

ZAMAN VE ENERJİ TASARRUFU

Yeni ürünün Türk mutfağı için devrim niteliği taşıdığını aktaran Konuk, "Şeker Damlası başta şerbetli tatlılar olmak üzere, sütlü tatlılar, meyve tatlıları, reçeller, pasta ve keklerde kullanılabilmektedir. İçeceklerde büyük bir kullanım kolaylığı sağlayan Şeker Damlası, tüketicilere zaman ve enerji tasarrufu sağlıyor. Şeker Damlası, yüzde 100 doğal? diye konuştu.

Şeker damlası ile şekerpare

Recep Konuk'un konuşmasından sonra, Konya Şeker'in tatlı danışmanları tarafından Şeker Damlası ile şekerpare yapıldı. Katılımcılara Konya Şeker tarafından sıvı şeker ile yapılmış tatlı ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber