AKP'li Kuzu: Anayasa için madde yazımına başlanmadı

Haber Giriş : 09 Eylül 2007 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin ?sivil anayasa? çalışmalarında henüz madde yazımı aşamasına gelmediği ortaya çıktı.

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP'nin Anayasa Taslağını hazırlayan 11 kişilik kurulda bulunan Prof Burhan Kuzu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, akademisyenlerden oluşan Bilim Heyetinin hazırladığı metin üzerinde genel olarak değerlendirme yaptıklarını ancak henüz yazımı tamamlanmış madde bulunmadığını söyledi.

?DAVULLA ZURNAYLA YAPILMAZ?

Kuzu, kamuoyuna Anayasa taslağını açıklamadıkları eleştirilerine karşılık verdi. Kuzu, ?Davulla, zurnayla anayasa hazırlanmaz. Bütün mesele, metin ortaya çıktıktan sonra en geniş katılımı, konsensüsü sağlamaktır. Şu anda kamuoyunda tartışılanlar, Bilim Heyetinin hazırladığı metin. Onlar veriyorlar, buna da karışamayız, onların doğal hakkı? dedi.

?AKP'NİN PPROGRAMI YANSIYACAK?

Kuzu, Anayasa taslağıyla ilgili çalışmalarında doğal olarak AKP'nin bakış açısının taslağa yansıyacağını vurguladı. Kuzu şunları söyledi:

?Bilim Heyetinin hazırladığı metni genel hatlarıyla değerlendirdik, baktık, elimizde başka taslaklar da var. Ama henüz yazımı tamamlanmış madde yok. Bilim Heyetinin hazırladığı metni, AKP'nin programı, seçim vaatleri bakımından, AKP açısından gözden geçirmesinde yarar var. Gizli dedikleri bu. Ancak ortada gizli kapaklı bir çalışma yok. Bu şekilde yaklaşmak, işi daha başta tıkamaya yol açar. Herkesin yardımcı olması lazım. Asıl önemli olan, metin ortaya çıktıktan sonra, el birliğiyle, muhalefetiyle, üniversiteleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, en geniş konsensüsü sağlamak. Bunlar yapıldıktan sonra ancak Anayasa Komisyonuna gelerek görüşülecek. İktidarın getirdiğine de peşin hükümle bakmamak lazım. Hep birlikte Türkiye'nin şartlarına uygun demokratik bir anayasa yapmamız lazım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber