Konutları teslim edilmeyen TOKİ mağdurları eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA (CİHAN)-Adana'da konutları teslim edilmeyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mağdurları eylem yaptı.

Merkez Seyhan ilçesindeki Şambayadı mevkiine inşa edilen 908 konutun teslim tarihinin bir ay geçtiğini belirten mağdurlar, yetkilileri protesto etti. Kendilerinin kirada oturduklarını ve konutların teslim edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını ileri süren vatandaşlar, bir hafta sonra kamyonla eşyalarını getireceklerini ve zorla konutlara gireceklerini belirtti.

Grup adına açıklama yapan Mehmet Yılmaz, ev sahibi olmak ve kiradan kurtulmak için TOKİ konutlarından daire aldıklarını belirterek, "Geçen yıl Nisan ayında sözleşme imzaladık. Konutlar 16 ay sonra teslim edilecekti. Süre dolmasına rağmen konutlarımız teslim edilmedi." dedi. Kirada oturduklarını ve kira sözleşme tarihi geldiğini anlatan Yılmaz, "Hepimizin kira sözleşmesi bitmiş durumda. Ev sahipleri bizleri (ya kira ödeyin ya da çıkın) diye sıkıştırıyor." ifadelerini kullandı.

TOKİ konut taksitlerini güçlükle ödediklerine dikkat çeken Mehmet Yılmaz, "Evlerimiz zamanında teslim edilmediği gibi ne zaman teslim edileceği de açıklanmıyor. Yetkililer açıklama yapmaktan kaçınıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TOKİ konutlarının zamanından önce teslim edilmesi için emir verdi. Evlerimiz zamanından önce değil zamanında bile teslim edilmedi. 908 aileyi mağdur eden TOKİ yetkilelerini kınıyoruz." şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?

Eylem yapan TOKİ mağdurları AK Parti, CHP ve MHP'li vekillerin 'nerede' olduğu yönünde sorular yöneltti. Vekillerin vatandaşların sıkıntılarıyla ilgilenmesi gerektiğini anlatan Bora Kuşçu, "Adana'nın vekilleri gelip vatandaşların sorunlarıyla ilgilensin. Biz onları temsilcilerimiz olarak seçtik." dedi.

Gülay Ünaldı ise, bir hafta sonra teslimat yapılmazsa zorla evlerine gireceklerini belirterek, "Kamyona eşlarımızı doldurup TOKİ'lere yerleşeceğiz." şeklinde konuştu. Sinan İşler ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı sorumlu tutu. İşler "Başkan bize (tek sorumlu benim) demişti. Ancak kendisi bizim sıkıntılarımızı görmüyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber