'Diz çökme' haberi milletvekillerini üzdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2007 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA (CİHAN)-AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Kaynarca Eğitim Kültür ve Kisişel Gelişim Derneği'nde yaşanan olayın farklı bir şekilde basında yer almasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Çelik, milletvekili arkadaşı Ayhan Sefer Üstün ile gittiği eğitim ağırlıklı derneğin açılışına öğretmenler ve okul müdürlerinin katıldığını belirtti. Açılışı yaptıktan sonra derneğin bir odayı oturma odası olarak düzenlediğini ve buraya ayakkabılarla girilmediğini ifade eden Çelik, "Dernek yöneticileri, bu salona davet ederek bizlere bir şeyler ikram ettiler. İlçenin eğitimle ilgili konularını görüşüyorduk. Bu arada oturduğu yerden kalkarak gelen Kayanca Kulaklı İlköğretim Okulu Müdürü Abdülkadır Karaca, kendini tanıttı ve öğretmen açığından bahsetti. Biz oturduğumuz için o da diz çökerek bizim göz hizamıza gelecek şekilde derdini anlattı. Bu durum çok kısa sürdü. Okul müdürü yeniden yerine dönerek oturdu. Konuya ilişkin fotoğrafın ve haberin çeşitli gazetelerde 'okul müdürü milletvekillerinin önünde diz çökmüş-çöktürülmüş' gibi algılanacak şekilde aktarılması bizi üzdü. Ben okul müdürünü dinlememe nezaketsizliği gösteremezdim. Ayrıca o arada herkes oturuyordu, okul müdürü de gelip aşağıya eğilince biz de kalkamadık." diyerek yaşananları anlattı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de son 4 -5 yıldır ihmal edilen Kaynarca ilçesine ciddi eğitim yatırımları yaptıklarını belirterek, bu şekilde gündeme gelmenin kendilerini rahatsız ettiğini vurguladı. Eğitim yanı sıra Kaynarca'ya yapılan altyapı çalışmalarıyla da ilçenin çehresinin değiştiğini kaydeden Üstün, burada bir meslek yüksekokulu kurulması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Kaynarca'da güzel çalışmalar yapılırken bu şekilde gündeme gelmenin kendilerini üzdüğünü anlatan Üstün, "O gün bir çok kurumu ziyaret ettik. Kaynarca'ya daha ne kadar hizmet verebiliriz diye bunun heyecanını yaşadık. Biz bu duygular içerisindeyken bir fotoğraf ve haber bizi üzdü. Artık Türkiye bunları aşmalı." diye konuştu.

Kaynarca Kulaklı İlköğretim Okulu Müdürü Abdülkadır Karaca ise olayla ilgili konuşmaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber