Polisi yaralayan 7 yaşındaki kız, devlet korumasında

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Eylül 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent CİVANOĞLU/BURSA DHA

Bursa'da, polis memuru Hüseyin Durmaz'ın ayağından yaralanmasına neden olan 7 yaşındaki N.A., devlet koruması altına alındı. Sorgulaması devam eden kızın babası ise adliyeye sevk edilecek.

Dün öğle saatlerinde Osmangazi İlçesi Elmasbahçeler Mahalmesi'nde silahlı iki grubun kavga ettiği ihbarını alan polis ekibi olay yerine gitti. Polisleri görünce kavga eden gruplar kaçışmaya başladı. İddiaya göre polislerin kovaladığı gruptakilerin içindeki N.A., tabancayla ateş etti. Polis memurlarından 37 yaşındaki Hüseyin Durmaz'ı bacağından vuran N.A. ve diğerleri kaçtı. Sağ bacağını iki kurşunun sıyırdığı anlaşılan kanlar içindeki polis memuru Durmaz, çağrılan ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Polis önce babası Erkan A.'yı daha sonra da kaçarak komşusuna gizlenen N.A.'yı yakalayıp gözaltına aldı.

?Hırsızlık' suçundan hakkında yakalama emri bulunan Erkan A., verdiği ifadede kızının silahı bilerek ateşlemediğini söyledi. Bir süre önce kavga ettiği arkadaşlarının barışmak için evine geldiğini belirten Erkan A., ?Karşılamak için iki katlı evimizin kapı önüne çıktım. Bu sırada belki kavga olur diye tabancamı belime koymuştum. Kavga edeceğimizi tahmin eden komşularımız polisi aradı. Ekipleri karşımda görünce silahı kızım N.A.'ya verip evde saklamasını söyledim. Bu sırada polis görüp kendisini kovaladı. N.A. heyecandan tetiğe dokununca iki kez ateş alan tabanca memurun yaralanmasına neden oldu? dedi. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilip ayrı odada tutulan N.A. da olayı babasının söylediği şekilde anlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, N.A., devlet tarafından koruma altında tutulması için mahkeme kararıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Sırameşeler Çocuk Yuvası'na teslim edildi. Sorgulaması devam eden babası Erkan A. ise ?ruhsatsız silah taşımak', ?devlet memurunun yaralanmasına neden olmak' ve daha önce arandığı ?hırsızlık' suçlarından hakim karşısına çıkarılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber