Sokakta ihtiyaç giderdiği iddia edilen vekil konuştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2007 23:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay Belediyesi tarafından 'sokakta ihtiyaç giderme' suçundan idari para cezası ödemeye mahkum edilen CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, cezanın kesildiği tarihte orada olmadığını ve bunu kanıtlayabileceğini savunarak, "Olay çirkin bir iftiradır" dedi.

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, İHA muhabirine Hatay Belediyesi tarafından 'Sokakta ihtiyaç giderme' cezasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Olayın tamamen çirkin bir iftira olduğunu savunan Durgun, seçim çalışmaları döneminde AK Parti'li il yöneticilerinin rüşvet ve ihale yolsuzlukları ile ilgili bir çalışma hazırladığını kaydetti.

Yolsuzluk dosyasıyla ilgili hazırlattığı afişin ilde yayınlandığı gün hakkında böyle bir tutunak tutulduğunu iddia eden Durgun şunları kaydetti:

"Yolsuzluk ve rüşvet olaylarını konuşmak için AK Parti'nin seçilmiş üyelerini çağırdım. Katılmadılar. Bunun üzerine 'Sizleri ihale yolsuzluklarını tartışma davet ediyorum' diye afiş hazırlattım. Bu afişin şehre asıldığı gün hakkında tutunak tutuldu."

Durgun, AK Parti'li olan Antakya Büyükşehir Belediyesi tarafından hakkında yapılan tutanağın gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, "O saatte, o tarihte orada değildim. Başka bir seçim çalışmasındaydım. Yarın sabah itibariyle mahkeme açacağım. Bunlar düzmece iddialardır. Bu iddiaları ortaya koyanların yolsuzluk belgelerini yarın açıklayacağım" diye konuştu.

Antakya Belediyesi, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun'u "Hatay'da gelişi güzel yerlere ihtiyaç giderme" suçunu işlediği gerekçesiyle 117 YTL idari para cezasına çarptırmıştı. Türkiye'de bir ilk olan olay ve ardından verilen karara götüren süreç, milletvekili seçimlerinden 2 gün önce, 20 Temmuz günü gerçekleşmişti. Tutanak daha sonra İl Encümen Heyeti'nin gündemine alınmış, heyet, Durgun'u Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine istinaden 117 YTL idari para cezası ödemeye mahkum etmişti.

Durgun, idari para cezasını ödemezse belediye, icra takibi ile tahsil yoluna gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber