Belediye, 'sokakta ihtiyaç gideren' CHP'li vekile 117 YTL ceza kesti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Antakya Belediyesi hakkında dava açacağını söyledi.

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, 'Hatay'da gelişigüzel yerlere ihtiyaç giderme' suçunu işlediği gerekçesiyle 117 YTL idari para cezasına çarptırıldı.

Türkiye'de bir ilk olan olay ve ardından verilen karara götüren süreç, milletvekili seçimlerinden iki gün önce, 20 Temmuz günü gerçekleşti. Antakya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Cumhuriyet Taksi Durağı yanında yapılan kontrollerde CHP milletvekili Gökhan Durgun'un 'gelişigüzel bir yerde ihtiyaç giderdiğini' gördü ve tutanak tuttu. Tutanak daha sonra İl Encümen Heyeti'nin gündemine alındı. Heyet, Durgun'u Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine istinaden 117 YTL idari para cezası ödemeye mahkum etti. Kararın, Antakya'da yaşayan Durgun'un annesine teslim edildiği öğrenildi. Durgun, idari para cezasını ödemezse belediye icra takibi ile tahsil yoluna gidecek.

Sokakta ihtiyaç giderdiği için idari para cezasına çarptırılan CHP milletvekili Gökhan Durgun'a Kabahatler Kanunu'na göre 117 YTL'lik idari para cezası kesen Antakya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, "Topluma örnek olması gereken birinin böyle olumsuz davranış sergilememesi gerekirdi. Milletvekili, toplumun örnek aldığı ve toplumu temsil eden biridir." dedi. Gökhan Durgun'un, 20 Temmuz'da olayın meydana geldiği saatlerde önce bir vatandaşla tartışarak billboardlara izinsiz şekilde kendi afişini astığını ifade eden Yeloğlu, şöyle devam etti: "Buna tepki gösterenlere hakaret etmiş ve birkaç kişiyi de darp etmiş. Bütün bunlar polis tutanaklarına yansımış. Sayın Durgun, daha sonra caddede ihtiyacını gidermiş. Nöbetçi zabıta ekipleri tutanak tutmuş. Encümen heyeti de ilgili yasa gereği idari para cezasını kesti." İdari para cezasının CHP milletvekili Durgun'a iletildiğini dile getiren Yeloğlu, ödemenin yapılmaması halinde Durgun'u icraya vereceklerini kaydetti.

İddiaları kabul etmedi: Bana komplo kurdular

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, hakkında 'gelişigüzel yerlere ihtiyaç giderme' suçundan 117 YTL ceza kesildiği iddiasını kabul etmedi. Kendine komplo kurulduğunu ve çirkin iftiralar atıldığını savunan Gökhan Durgun, iddia edilen tarih ve saatte partide seçim çalışması yaptığını, belediye hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Seçim sürecinde Hatay milletvekilleri ve Antakya Belediyesi hakkında çok sayıda yolsuzluk iddiasını ortaya attığını öne süren Gökhan Durgun, "Yapılan, benim çalışmalarımı etkisiz hale getirmek için ortaya atılan çok çirkin bir iftiradır. Ben tutanakta iddia edilen yerde ve saatte parti il merkezinde seçim çalışmalarını yürütüyordum. Bunu ispatlamaya hazırım." dedi. Antakya Belediyesi hakkında yarın (bugün) dava açacağını belirten CHP'li milletvekili, "Mutlu olduğum bir nokta var. Beni yıpratmak için 'hırsızlık veya yolsuzluk yaptı' diyememişler." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber