'Hasta bina sendromu'na yakalanmış olabilirsiniz!

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözde sulanma, göğüste daralma, yorgunluk gibi sorunlar yaşıyor musunuz? 'Hasta bina sendromu'na yakalanmış olabilirsiniz!

"Hasta bina sendromu" adı verilen modern çağın yeni hastalığı, binaların hastalanması sonucu insanlarda meydana gelen sağlık sorunlarını ortaya koyuyor.

KİTABINI YAZDI

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası, "Hasta bina sendromu nedir, çalışanların üzerinde yaratacağı sağlık sorunları nelerdir, bu hastalığı yaratacak unsurlarla nasıl mücadele edilmelidir?" sorularının yanıtlarının yer aldığı bir kitap hazırladı. Dr. Oğuz Özyaral ve Dr. Yaşar Keskin tarafından hazırlanan "Hasta Bina Sendromu" kitapta bu sendromla ilgili A'dan Z'ye tüm bilgilere yer veriliyor.

GÖZDE SULANMA

Hasta bina sendromu yaşayan kişilerde aşırı yorgunluk, göğüs sıkışması ve diğer bazı semptomlar olarak dört ayrı kategoriye ayrılıyor. Bunlar deri, gözler, burun ve boğazda kuruluk, gözde sulanma veya burunda akıntı, göğüste daralma, tıkanıklık, sıkışma hissi ve devamlı yorgunluk hissi, baş ağrısı ya da keyifsizlik olarak çeşitlenebiliyor. Kişi binayı terk ettiğinde, semptomlar ortadan kalkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber