Yazıcıoğlu: DTP böyle devam ederse kapatılmalıdır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''eylem yapan hainlere 'kardeşim' diyen bir siyasi partinin olamayacağını'' belirterek, ''Demokratik Toplum Partisi (DTP) bu söylemlerine devam ederse kapatılmalıdır'' dedi.

Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşmasına, bugün ders başı yapan ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine başarılar dileyerek başladı.

1982 Anayasası'nın Türkiye'nin ihtiyacını karşılamadığını, sivil, demokratik, çağdaş, özgürlükleri yaygınlaştıran bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğunu belirten Yazıcıoğlu, ancak henüz ortada bir Anayasa metninin bulunmadığını, metnin kamuoyunda tartışılarak azami kabulün sağlanması gerektiğini söyledi.

Yazıcıoğlu, yeni Anayasa konusunda kendilerinin de ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) bazı sözcülerinin, son günlerde yaptığı açıklamalara da değinen Yazıcıoğlu, bu açıklamaların kendilerini kaygılandırdığını söyledi. Vatandaştan oy alarak TBMM'ye giren ve yemin eden bir siyasi partinin bu yeminine sadık kalması gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, ''Bu akılla gittikleri takdirde yine başlarını taşa vuracaklardır'' dedi. Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

''Terörist eylemlerin durdurulmasına yönelik operasyonları kınıyorlar. Terör örgütüne 'kardeşlerim' diyorlar. Bu, siyasi parti değildir. Siyasi parti, şiddeti metot olarak kullanamaz. Hukuk devletinde kimse hukuka rağmen davranma şansına sahip değildir. Hukuk devletinde kurallar vardır. Ama DTP, parti gibi davranmamaktadır. Eylem yapan hainlere 'kardeşim' diyeceksin, böyle siyasi parti olmaz. Savcıları göreve çağırıyorum. Bunlar suç değil mi? DTP, bu söylemlerine devam ederse kapatılmalıdır.'' Yazıcıoğlu, yurt dışında yaşayan vatandaşların herhangi bir bedel ödemeden seçme ve seçilme hakkına sahip olmaları için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yurt gezilerine Güneydoğu'dan başlamasını ''güvenlik güçlerinin moral bulması açısından olumlu bir adım'' olarak nitelendiren Yazıcıoğlu, dün Söğüt'te liderlerin birlikte yürümelerini değerlendirirken de ''Güzel olmuştur. Oraya siyasetin taşınması doğru değil'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber