Başkasının yerine sınava giren 3 kişi yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 15:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun (BESYO) özel yetenek sınavına sahte kimliklerle başkalarının yerine giren 3 kişi, kamera kayıtlarından tespit edildi.

BESYO özel yetenek sınavına başvuran 3 aday, bulundukları mahalle muhtarlıklarına kimliklerini kaybettiklerini beyan ederek, kayıp belgesi aldılar.

Belgeye kendi fotoğraflarının yerine, sınava girecek olan adayların fotoğraflarını yapıştıran 3 kişi, bulundukları illerin nüfus müdürlüklerine giderek, kayıp ilanı ile nüfus cüzdanlarını değiştirdiler. Sahte kimliklerle Niğde Üniversitesine müracaat eden adayların, başvuruları kabul edildi.

Atletizm dalında K.C. isimli adayın yerine A.A, S.K'nin yerine A.A, Z.Ş'nin yerine de Z.Ö. sınava girerek başarılı oldu.

Daha sonra, sınava giren öğrencilerden biri, durumdan şüphelenerek üniversite yönetimine ihbarda bulundu. İhbar üzerine kayıtları inceleyen sınav komisyonu, kamera görüntülerinden yola çıkarak sahte kimlik kullanan 3 kişiyi belirledi.

Sınavda başkalarının yerine girdikleri tespit edilen 3 kişiden 2'si jandarmaya teslim edildi, biri ise kaçarak izini kaybettirdi. Yakalanan zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sınava giren diğer adaylar da şaibe olmaması için kamera kaydı bile alınan sınavda bu tür olayların meydana gelmesi üzerine üniversite yönetimine tepki gösterdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber