Hastaneye yetiştirelemedi, minibüste doğum yaptı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

ADAPAZARI'nda, 9 aylık hamile 24 yaşındaki Necla Saat, sancıları artınca minibüsle Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne götürülmek istendi. Ancak, hastaneye yetiştirilemeyen Saat, minibüste erkek bebek dünyaya getirdi.

Adapazarı merkeze bağlı Çamyolu Köyü'nde oturan 9 aylık hamile Necla Saat, sancılarının artması üzerine, komşularının yardımıyla Mustafa Dalgıç yönetimindeki 54 M 0387 plakalı yolcu minibüsüyle hastaneye götürülmek istendi. Doğumun gerçekleşmek üzere olduğunu fark eden sürücü Dalgıç, aracı en yakınında bulunan Tekeler Sağlık Ocağı'nın önüne park ederek, doktorlardan yardım istedi.

Sağlık Ocağı'ndaki doktor ve hemşireler, yolcu minibüsünde doğum yapmak üzere olan Necla Saat'e aracın içinde müdahale ederek, doğumu gerçekleştirdi. Erkek bebek ve anne Necla Saat, ambulansla Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne sevk edildi. Bebeğin ve annenin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Yolcu minibüsünün sürücüsü Dalgıç, köye yeni seferden geldiğini belirterek, şunları söyledi:

?Komşuların yardım istemesi üzerine doğum yapmak üzere olan Necla Saat'i aracıma aldım. Hastaneye hızlı bir şekilde giderken Dağdibi Mevkii'nde sancılarının artması üzerine hastayı en yakın sağlık merkezi olan Tekeler Sağlık Ocağı'na götürdüm. Sağlık Ocağı'ndaki doktorlardan yardım istedim. Doktorlar da doğumun başlamış olduğunu belirterek, doğuma aracımda müdahale etti. Yeni doğan bebeği havaya kaldırdıklarında oldukça şaşırdım. Olay anında ben de heyecanlandım, çünkü baldızım doğumda aşırı kan kaybettiği için ölmüştü? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber