Seçilecek hakim ve savcılar tam gün İngilizce eğitimi alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T. C.

A D A L E T B A K A N L I Ğ I

Eğitim Dairesi Başkanlığı

Sayı : B.03.0.EDB.0.02.1.160-776- / 09 /2007

Konu : Yabancı Dil Eğitimi

DUYURU

Bakanlığımızın Yeditepe Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi ile vardığı mutabakat neticesinde, 2007?2008 eğitim-öğretim yılında hazırlık programlarında, Yüksek Yargıda, Adli ve İdari Yargıda görevli Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca belirlenecek olanlara akademik yıl boyunca tam gün süreli İngilizce dil eğitimi verilmesi kararlaştırılmıştır. İngilizce dil eğitimi, Yeditepe Üniversitesi'nin Kayışdağı-İstanbul'da bulunan kampüsünde 24 Eylül 2007 tarihinde; Bahçeşehir Üniversitesi'nin Mecidiyeköy-İstanbul'da bulunan kampüsünde Eylül ayı sonunda başlayacaktır.

İngilizce eğitimine katılmak üzere müracaat eden ve aşağıda belirtilen şartları taşıyan hâkim ve Cumhuriyet savcıları arasından seçilecek olanlar; eğitim süresince ücretli izinli olup, bu süre terfi süresinden sayılacaktır. Eğitime katılacak olanlara İstanbul'a geliş ve dönüş yollukları dışında, İstanbul'da eğitimde bulundukları süre içinde harcırah ödenmeyecek, konaklama katılımcının kendi imkânlarıyla karşılanacaktır.

Eğitime katılmak üzere belirleneceklerin görev yaptıkları yerlerde, hâkim ve savcı sayısını eksilterek kendi yetkileri ve iş bölümü içerisindeki işleri de diğer meslektaşlarına bıraktıkları ve bu şekilde zaten ağır iş yükü altında bulunan meslektaşlarına ilave külfet yükledikleri nazara alınarak; yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde yürütülecek eğitimde, katılımcıların devam-devamsızlık durumları, not ve başarı-başarısızlık durumları sürekli olarak takip edilerek, özensizlik ve ihmali görülenler hakkında disiplin işlemi yapılacaktır. Dil eğitimi ile ilgili olarak yazı ekinde bulunan ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca uygun görülen ? Dil Eğitimi Amacıyla Yurt İçindeki Üniversitelere Gönderilen Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge? ve eklerindeki ilkeler esas alınacaktır.

Bu itibarla;

1-01 Eylül 2007 tarihi itibariyle, meslekte fiilen 2 yılını doldurmuş, 45 yaşını aşmamış olmak,

2-Geçmiş yıllarda Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezinde İngilizce eğitimine katılmamış olmak,

3-Kamu Personeli Yabancı Dil Seviyesi Tespit Sınavı (KPDS)'ndan son 5 yıl içerisinde 50 ve üzeri puan almamış olmak,

4-Eğitime başladıktan sonra eğitim süresince eğitimin yarıda bırakılmasını gerektirecek önceden öngörülebilir (askerlik, doğum vb. gibi) yasal veya fiilî mazereti bulunmamak,

şartlarını taşıyanlardan, Yeditepe Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenleyeceği İngilizce dil eğitimine katılmak isteyenlerin; sadece bir üniversite tercih ederek, 14 Eylül 2007 günü mesai saati bitimine kadar, Eğitim Dairesi Başkanlığına ulaşacak şekilde, eğitim süresince harcırah talep etmeyeceğini de beyan eden ve Yüksek Yargıda görevli olanların Daire Başkanlarının, Adli ve İdari Yargıda görevli olanların Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Komisyonu Başkanlığı veya Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı'nın uygun görüşünü de içeren dilekçelerini, Eğitim Dairesi Başkanlığının 0312 223 38 06 numaralı faksı aracılığı ile iletmeleri gerekmektedir.

İlgililere duyurulur.

Özcan AVCI

Hâkim

Eğitim Dairesi Başkanı

EK: ?Dil Eğitimi Amacıyla Yurt İçindeki Üniversitelere Gönderilen Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönerge? ve Ekleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber