Nezarette röportaja savcılık soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 kişinin katil zanlısı Ö.T. ile jandarma nezarethanesinde yapılan röportaj ve çekilen fotoğrafla ilgili soruşturma başlattı.

Karacaören'de meydana gelen ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayetin soruşturmasını üstlenen Şuhut Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Özar, bugünkü bazı gazetelerde yer alan ve cinayet zanlısı Ö.T. ile Şuhut İlçe Jandarma Komutanlığı nezarethanesinde yapıldığı bildirilen röportaj ve çekilen fotoğrafla bunların gerçekleştirilmesinde ihmali bulunan jandarma personeli hakkında soruşturma başlattı.

Olaya tanık olan bazı gazetecilerin de dinlenmesine karar veren Şuhut Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Özar, şunları söyledi:

''Zanlıyı ben bile görmeden jandarma tarafından nezarethanede tutulurken, hiçbir basın mensubunun içeri alınmamasına rağmen bir tek gazetecinin içeri alınarak röportaj yaptırılması ve fotoğraf çektirilmesi hukuka aykırıdır. Bu konuda ihmali bulunan jandarma personeli hakkında soruşturma başlattık. Bunun için de diğer basın mensuplarının tanıklıklarına başvuracağız.''

Bugünkü bazı gazetelerde yayınlanan fotoğraf ve haberlerde de açık açık 'nezarethanede yapılan özel görüşme'de diye yazıldığına dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Özar, Türkiye'de yankı bulmuş bir olayın soruşturma aşamasında böyle bir ihmalin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Şuhut Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında tanıklıklarına başvurulan bazı gazeteciler ise söz konusu kişinin önce İlçe Jandarma Komutanlığına alındığını ve arkasından da arka kapıdan 8 kişinin katil zanlısı Ö.T'nin tutulduğu nezarethaneye, 2 jandarma personeli tarafından götürülerek görüştürüldüğünü gördüklerini ifade ettiler.

Katil zanlısı Ö.T'nin Şuhut İlçe Jandarma Komutanlığı nezarethanesinde tutulduğu sırada zanlı ile yapılan röportaj ve çekilen resim ile ilgili jandarma yetkililerinden bir açıklama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber