Önce sigarayı bıraktırdı, sonra müsteşar yaptı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan dönemin Batman Valisi Efkan Ala'ya yaptığı ziyaret sırasında masadaki sigara paketine, ?Bugünden itibaren sigarayı bırakıyorum? yazısını yazdırarak imzalattırdı. Ala 3 yıl sonra ise sigarayı bırakmasını sağlayan Erdoğan'a müsteşar oldu.

ERHAN SEVEN ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya önce sigarayı bıraktırdığı sonra da bu göreve getirdiği ortaya çıktı. Sigara içilmesine tepki gösteren ve yakın çevresindekilere sigara içmeyi yasaklayan Başbakan Erdoğan, Ala Batman Valiliği yaparken brifing aldı. Başbakan Erdoğan, Ala'nın masasına oturunca sümenin yanında duran Chesterfield marka sigara paketini görünce valiye uzatarak, günün tarihini yazarak imzalamasını istedi. Başbakan Erdoğan, Ala'ya paketin üzerine ?Bugünden itibaren sigarayı bırakıyorum? yazdırdığı sigara paketini de yanına aldı.

DİNÇER'İN YERİNE GELDİ

Başbakanlık eski Müsteşarı Ömer Dinçer'in milletvekili seçilmesi nedeniyle boşalan müsteşarlık görevine getirilen Ala'nın bundan 3 yıl önce Başbakan'a sigara paketini imzalayarak yazılı olarak söz verdiği ve o günden bu yana da sigara içmediği öğrenildi. 2004 Eylül'den, 2007 yılı Eylül ayına kadar 3 yıl Diyarbakır Valiliği görevi yapan Efkan Ala'nın daha önce Batman Valisi iken Başbakan'a sigarayı bırakma konusunda söz verdiği belirlendi.

SİGARAYI GÖRDÜ

Başbakan Erdoğan'ın 28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimler nedeniyle gittiği Batman'da valilik binasında Ala'dan brifing alırken masanın üzerinde gördüğü kül tablası ve sigara paketinden rahatsız oldu.

Sigaraya karşı tavizsiz bir tutum sergileyen Başbakan Erdoğan, yakın çevresine de sigarayı yasakladı. Başbakan Erdoğan, o sırada Batman Valisi olan Ala'nın masasının üzerinde duran sigara paketini görünce, ?Bu sigarayı siz mi içiyorsunuz? diye sordu.

BIRAKTIM SÖZÜNÜ ALDI

Ala'dan günde 2 pakete yakın sigara tükettiği bilgisini alan Erdoğan, validen sigarayı bırakmak için söz vermesini istedi. Sözlü teminatı da yeterli bulmayan Erdoğan, verilen sözü yazılı hale getirmek için ilginç bir metod uyguladı ve sigara paketini Batman Valisi Ala'ya uzattı. Erdoğan, Ala'dan sigara paketinin üzerine günün tarihini yazarak, imza atmasını ve ?Bugünden itibaren sigarayı bırakıyorum? cümlesini yazmasını istedi. Erdoğan, böylece Ala'nın sigara paketini bir nevi yazılı belge haline getirerek, ?Bu sözün takipçisi olacağım? diyerek paketi de cebine koydu. Başbakan Erdoğan'a Batman'ın sorunları ile ilgili brifing veren Ala, o günden sonra sigaradan uzak durdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber