TT'de grev kararı asıldı... Türk Telekom: Ücretler piyasa ortalamalarının yüzde 59 üzerinde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'da grev kararı asıldı

Türkiye Haber-İş Sendikası, Türk Telekom'da yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine kurumun genel müdürlüğüne grev kararı astı.

Türk Telekom Genel Müdürlüğü Örnek Nizamiye girişinde toplanan Haber-İş üyeleri, "Haber-iş nerede, biz oradayız" sloganı attılar.

Ellerinde, "Kazanılmış sendikal haklarımızı geri vermeyiz", "eşit işe, eşit unvana, eşit kıdeme, eşit ücret istiyoruz" dövizleri taşıyan sendika üyeleri, alkışlarla Telekom yönetimini protesto ettiler.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, burada yaptığı açıklamada, "Yeni gelen patronların kurumda sendikal örgütlenmeyi bitirmek için ellerinden geleni yapacağını zaten bildiklerini" anlatttı. Akcan, şunları kaydetti:

"Sendikal örgütlenmemiz asla patronlara teslim edilmeyecek. Patronlar, kamuoyuna bir açıklama yaparak, 'yüzde 38' zam istediğimizi söylediler. Eğer böyleyse çıkın karşımıza bu rakamın yarısına imzalamazsak namerdiz. Bizim teklifimiz asla kurumu, yönetimi zora sokmayı amaçlamadı. Bizim teklifimiz kurumun önünü açıyordu. Kimse unutmasın, bu kurum, bu patronlardan önce de vardı ve daha başarılıydı."


Türk Telekom: Ücretler piyasa ortalamalarının yüzde 59 üzerinde

Türk Telekom, grev kararının alınmasına rağmen, karşılıklı sorumluluk anlayışı içerisinde öncelikle çalışanların refahının sürekliliği ve şirketteki iş barışının devamlılığı gözetilerek makul bir noktada görüşmelerin sonuçlandırılacağına dair inancın tam olduğunu bildirdi.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, toplu sözleşmeye tabi çalışanların 1 Mart 2007 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle yürürlüğe girecek yeni dönem toplu iş sözleşmesi ile ilgili olarak Haber-İş Sendikası tarafından grev kararı alındığı ve işyerlerine asıldığı hatırlatıldı.

Sendikanın, 1 Mart 2007'den itibaren ilk yıl için yüzde 19, ikinci yıl için ilk altı ay yüzde 5 ücret artışı ile enflasyon farkı, ikinci altı ay için yüzde 5 artış ile enflasyon farkı oranında ücret artışı talep ettiği belirtilen açıklamada, Türk Telekom'un önerisinin ise, ilk yıl için ücretlerde yüzde 4 artış ve buna ilave olarak sosyal yardımlarda da yüzde 4 artış, toplu sözleşmenin ikinci yılında ise birinci ve ikinci altı ayda yine yüzde 4'er ücret artışı olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu anda toplu sözleşmeye tabi çalışanların ortalama ücretinin piyasa ortalamalarının yüzde 59 üzerinde olduğu kaydedilerek, şöyle denildi:

"Bu rakam dünyanın önde gelen bağımsız araştırma şirketlerinden biri tarafından, ülkemizde kamu ve özel sektör şirketlerinin benzer pozisyonlardaki elemanlarına ödenen ücretler baz alınarak gerçekleştirilmiştir.

Sendika ve şirketimiz arasındaki görüşmeler karşılıklı olarak devam edecektir. Bu şekilde ülkemizin ekonomik hedefleri ile uyum ve şirketimizin başarısının sürmesi sağlanabilecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber