İstanbul'da 50 bin ytl'ye sıfır konut bulabilirsiniz

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 16 Eylül 2007 09:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

50 yeni projede her keseye göre ev

İstanbul'da 50 bin ytl'ye sıfır konut bulabilirsiniz.

İstanbul'da emlak hız kesmiyor. Bu hafta kapağını bu konuya ayıran PARA dergisi, megakentte yeni biten ve yapımı süren 50 konut projesini araştırdı. Araştırmada konut fiyatlarında ilginç rakamlara ulaşıldı. Her keseye uygun konutun bulunduğu yeni projelerde 50 bin YTL'den 1.5 milyon YTL'ye kadar ev alabilmek mümkün.

***

İstanbul'daki 50 yeni projede her keseye ev var

İstanbul ve çevresinde inşa edilen 50'ye yakın konut projesinden bazıları teslim edilmeye başlandı. Yeni projelerden 50 bin YTL'ye de ev almak mümkün, 1.5 milyon dolara da....

İstanbul ve çevresinde hızla yükselen yeni konutların inşaatı tamamlanmak üzere. Maketten bakarak beğenilen projelerin bazılarında yaşam başladı bile. Emlak piyasasında 2007 başından bu yana satışlar durgun ve ilk satışa çıktıklarında maketten kapış kapış giden evlerin bir kısmı inşaat firmalarının elinde kaldı. Böylece hem satılamayan evlerin fiyatı düştü hem de ev almak isteyenler artık evlerin bitmiş halini görme şansına sahip oldu. Sarıyer ve Ataşehir'in yanı sıra Şerifali, Kartal ve Bahçeşehir'in yanında yer alan Ispartakule mevkii gibi bölgeler, yeni konut projelerinin art arda yükseldiği yerlerin başında geliyor. Bu bölgelerde kesenize uygun birçok proje bulabilirsiniz.

YOĞUNLUK ŞEHİR DIŞINDA

Eğer şehrin biraz dışına çıkmayı göze alıyorsanız İstanbul'un hemen yanı başında Mimarsinan, Silivri, Kocaeli taraflarında da yeni konut projeleri bulunuyor. Para dergisi bu haftaki sayısında yaşam başlayan ya da yakın zamanda oturulmaya hazır olacak 50 yeni konut projesinin özelliklerini ve fiyatlarını araştırdı.

Validesuyu Konutları

Uğurgül'ün Küçükköy'de 27 bin metrekarelik fabrikasının yerine inşa ettiği projede, 410 daire bulunuyor. Fiyatlar 154 bin YTL ile 280 bin YTL arasında değişiyor.

Modernist

Yeşil İnşaat'ın Beylikdüzü'ndeki projesinde, toplam 10 bin konutta 40 bin kişi yaşayacak. Daireler 87 bin 100 ile 248 bin YTL arasında fiyatlarla satılıyor.

Pera Konakları

Sarıyer İnşaat'ın 23 bin 418 metrekare alanda inşa ettiği projede, 200 villa ve apartman bulunuyor.

My World Ataşehir

Ağaoğlu'nun 184 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği projede, 8 ayrı sitede toplam 3 bin 636 daire yer alıyor. Dairelerin fiyatları, 1+1'ler 221 bin YTL, 5+1'ler 863 bin YTL'den başlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber