16 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 16 Eylül 2007 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili yarın çalacak. İlk ve ortaöğretim kurumlarında 15 milyona yakın öğrenci ve 600 bin öğretmen yaklaşık üç aylık yaz tatilinin ardından ilk derse girecek.

-Yeni eğitim-öğretim yılı yarın tüm illerde törenle başlayacak. Ankara'de ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılımıyla Karakusunlar Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde tören düzenlenecek. Ankara Valisi Kemal Önal başkanlığındaki il protokol heyeti önce Anıtkabir'i ziyaret edecek, ardından Karakusunlar'daki törene katılacak.

-ÇANKAYA KÖŞKÜNDE ÇEŞNİCİBAŞI GEREKLİ Mİ: PARTİLERDE FARKLI GÖRÜŞ

-Osmanlı Saray geleneğinde bulunan ?çeşnicibaşı? uygulamasını Çankaya Köşk'üne taşıyan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu kararı, siyasi partilerde değişik yorumlara yol açtı.

-Eski Başbakan merhum Bülent Ecevit'in koruması, DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, ?Günümüzde öyle zehirler var ki, filmlerdeki gibi hemen düşürmüyor, hangi gün hangi tarihte etkili olmasını istiyorsa onun karışımını yapıp veriyorlar. Bu yüzden bana göre, çeşnicibaşının pratik bir yararı yok? dedi

-CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, ?Kafaları geride. Yaptıklarının hatalı olduğunu ve milletin kendilerinden hesap soracağını bildikleri için içlerine bir korku sinmiş olmalı. Allah sonumuzu hayır etsin? dedi.

-MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural, ?Çeşnicibaşı, tamamen güvenlik amaçlı olmalı.Onun dışında damak zevki için olduğunu düşünmüyorum. Zannederim, bu konuda yıllar önce Genelkurmay Başkanı'nın kahvesiyle ilgili bir olay olmuştu. Bütün bunları dikkate almak lazım? dedi.

-MHP, TCK 301'DE DEĞİŞİKLİĞE KARŞI

-MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural, ?301. Maddenin değiştirilmesi Türkiye'nin ihtiyacı değildir. Bu, düşünce ve ifade hürriyetini kısıtlayan, engelleyen bir madde değildir.Yargının yorumlarına engel olmamak gerekir. Seçim öncesinde Hükümet de bu konuda böyle bir değişikliğe ihtiyaç olmadığını ifade etti. Hükümetin sözlerinin arkasında durmasını bekliyoruz? dedi.

-DANIŞTAY: "KPSS'DE YAŞ SINIRI GETİRİLEMEZ"

-Danıştay 12. Dairesi, KPSS sınavına girip kazananlara ilişkin kurumların?27 yaşından gün almamış olma?şartı arayamayacağına karar verdi

-ADALET TERAZİSİ, HAKİMLERE DOKUNDU: 5 YILDA 42 HAKİM VE SAVCI MESLEKTEN ATILDI, 156'SI DA UYARI CEZASI ALDI

-5 yıl içerisinde mesleğin onuruyla bağdaşmayan tavır ve davranış sergiledikleri gereçesiyle 42 hakim ve savcı meslekten ihraç edilirken, 156 hakim ve savcı da uyarı cezası aldı.

-KISA VADELİ DIŞ BORÇ 39.4 MİLYAR DOLARA GERİLEDİ

-Türkiye'nin haziran sonunda 41 milyar 37 milyon dolar olan kısa vadeli borç stoku, temmuzda 1 milyar 598 milyon dolar azalarak 39 milyar 439 milyon dolara indi.

-DÜNYA DOLARDAN KAÇARKEN, TÜRK HALKI DÖVİZİ BIRAKAMIYOR

-Yurttaşların dövize dayalı araçlarla yaptıkları tasarrufların toplam tutarı ağustos sonu itibariyle 94.1 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

-YENİ BELGELERE GÖRE CEMAL VE ENVER PAŞALARI DA ERMENİLER ÖLDÜRDÜ

-Türk Tarih Kurumu Ermeni Araştırmaları Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir'in, Talat Paşa, Enver Paşa ve Cemal Paşa'nın 1921 ve 1922 yıllarında Ermeni suikastçılar tarafından öldürülmesini yabancı ve yerli belgelerle incelediği ?Üç Jöntürk'ün Ölümü? adlı kitabı yayınlandı.

-CAZIN ?GİZEMLİ YOLCUSU? ÖLMEDEN ÖNCE ?BELKİ BİRAZ TÜRKÜZ? DEMİŞ

-Müzik tarihinde 1 milyonun üzerinde satan ilk caz-rock albümünü yapan efsanevi Weather Report grubunun kurucusu Joe Zawinul öldü, müzisyenin ölümü dolayısıyla dünya basınında yapılan yorumlarda vurmalı çalgılar ustası Burhan Öçal ile yaptığı çalışmalara da dikkat çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber