Sağlıkta müdür yardımcılıklarına atamada deneyim şartı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2007 10:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Danıştay, idari ve mali işlerden sorumlu il sağlık müdür yardımcılığı ile bazı şube müdürlüklerine atamalarda belirli sürelerde deneyim koşulunu kaldıran düzenlemelerin yürütmesini durdurdu.

Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle idari işlerden sorumlu il sağlık müdür yardımcılığına atamada 5 yıllık deneyim koşulunu kaldıran, bazı şube müdürlüklerine atamalarda ise deneyim koşulunu kaldıran ve bazı yeni hususlar getiren düzenlemelerin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açmıştı.

Dosyayı inceleyen Danıştay 5. Dairesi'nin kararında, sınavsız olarak atama yapılan idari ve mali işlerden sorumlu il sağlık müdür yardımcılığı kadrosuna atanabilmek için gerekli koşullar arasında daha önce 5 yıllık mesleki deneyim koşulu varken, dava konusu düzenlemeyle bu niteliğin aranmasından vazgeçilerek, sadece "En az 4 yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak" koşulunun yeterli sayılmasında "hukuka uyarlık" bulunmadığı belirtildi.

Kararda, ayrıca gıda ve çevre kontrol şube müdürlüğüne atamada 2 yıllık deneyim koşulunun kaldırılması; eğitim şube müdürlüğü, personel şube müdürlüğü, idari ve mali işler şube müdürlüğü, bilgi işlem ve sağlık istatistikleri şube müdürlüğüne atamalarda ise deneyim koşuluna yer verilmemesinin hukuka uygun olmadığı kaydedildi.

Daire, bu gerekçelerle idari ve mali işlerden sorumlu il sağlık müdür yardımcılığı için 5 yıllık deneyim koşulunun kaldırılması, gıda ve çevre kontrol şube müdürlüğü, eğitim şube müdürlüğü, personel şube müdürlüğü, idari ve mali işler şube müdürlüğü, bilgi işlem ve sağlık istatistikleri şube müdürlüğü için belli süreli deneyim koşuluna yer verilmemesi yönünden dava konusu yönetmelik hükümlerinin yürütmesini durdurdu.

Danıştay 5. Dairesi, tıbbi teknologların gıda ve kontrol şube müdürlüğü kadrosuna atanacaklar arasında sayılmaması, ruh sağlığı ve sosyal hastalıklar şube müdürlüğüne sadece tabiplerin atanmasını öngören hükümlerin yürütmesinin durdurulması istemini ise reddetti.

Daire esasa ilişkin kararını daha sonra verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber