Akdeniz anemisi hastaları kampta

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talasemi Federasyonu tarafından düzenlenen 8. Ulusal Talasemi Gençlik Kampı, 200 kadar talasemi hastası gencin ve kendilerine rehberlik edecek uzman hekimlerin katılımıyla 16-23 Eylül tarihlerinde Mersin'in Silifke ilçesinde hayata geçiyor.

Sağlık Bakanlığı, Talasemi Federasyonu, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Mersin Hemoglobinopati Derneği işbirliği ile gerçekleşen kamp, İçişleri Bakanlığı Dinlenme ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşiyor.

Akdeniz anemisi olarak da bilinen talasemi, dünyada 15 milyon kişiyi etkileyen, önlenmesi kolay ancak tedavi edilmediğinde erken yaşta ölümlere neden olan kalıtsal bir kan hastalığı. Dünya Sağlık Örgütü'nün yayınlarına göre; dünyada yaklaşık 266 milyon taşıyıcı var ve her yıl yaklaşık 300 bin hasta çocuk doğuyor.

Türkiye'de de bir milyon 400 bin taşıyıcı ve 4 binin üzerinde talasemi hastası var. Talasemi ile mücadelede, hastaların bilinç düzeyleri, yaşam kalitelerinin artırılmasında önemli rol oynadığından, hasta kampları tüm hastalar tarafından büyük ilgi görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber