Prof. Dr. Kurtoğlu: Sağlıkta denetleme şirketi kurulmalı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAYSERİ Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, kamudaki doktorların tam gün çalışmasına ilişkin kararı olumlu bulduklarını söyledi. Özel hastaneler başta olmak üzere bazı sağlık kuruluşlarının gereksiz tetkik yaptırdığını ve pahalı ilaç yazdığını belirten Prof. Dr. Selimoğlu, ?Bunun önüne geçmek için denetleme şirketi kurulmalı? dedi.

Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında, hastanelerin birleştirilmesini olumlu değerlendirdiklerini belirten Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, proje ile ilaç kuyruklarının bittiğine, yoğunluğun azaldığına dikkat çekti. Prof. Dr. Kurtoğlu, yasa ve yönetmelikler çıkarılırken gözden kaçırılan bazı sorunları gündeme getirmek istediklerini belirterek şöyle konuştu:

?Sağlık sisteminde yapılan dönüşüm projesiyle birlikte gereksiz ve aşırı tetkik yapıldığı, gereksiz ilaç yazıldığı, ucuz ilaç yerine pahalı ilaçların reçete edildiği gerçektir. Sağlık kuruluşlarında yapılan tetkiklerin ve uygulanan tedavilerin kurum içi ve kurum dışı denetimi acilen başlatılmalı. Ülke kaynaklarının heba edilmemesi için bu konuda yasal düzenleme yapılmalı. Marmara ve Düzce depremlerinden sonra nasıl yapı denetim şirketleri kurulduysa, sağlıkta da aynı yapı oluşturulmalı. ABD, Almanya gibi ülkelerde bunları devlet denetiminde özel sigorta şiriketleri yapıyor. Aynı sistem ülkemizde de uygulanabilir.?

Sağlık Bakanlığı tarafından gündeme getirilen kamudaki doktorların tam gün çalışması yönündeki kararını olumlu bulduklarını vurgulayan Prof. Dr. Kurtoğlu, ?Sistemi destekliyoruz. Ancak, üniversitelerde hem hasta, hem öğrenciyle ilgilenen hem de araştırma yapan öğretim üyeleri ile sıradan doktorlar aynı ücretlendirilmemeli? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber