Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Alkış: "Başbakan`a kırgın değilim"

Haber Giriş : 06 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ayhan Alkış, görevini eski Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Duğrul Ören`e devretti. Alkış, YÖK Yasası tartışmaları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen polemik ile ilgili olarak, ``YÖK tartışmalarından sonra Başbakan`a herhangi bir kırgınlığım yok`` dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü`nde düzenlenen bir törenle devir teslim gerçekleşti. 1996`dan beri Rektörlük görevini sürdüren Ayhan Alkış, görevi tesliminde veda etmediğini belirterek, ``Yıldızlılar, Yıldız`a veda etmezler, tam tersine Yıldız`dan kopmuş olsalar bile daha bir tutkuyla ona bağlanırlar`` dedi. Üniversiteyle ilgili bağlantısının 40 yıl önce başladığını belirten Alkış, üniversiteyi daha gelişmiş bir alt yapıya kavuşturmak ve uluslararası alanda etkili hale getirmek için bir çok çalışmalar yapıldığını belirti. Üniversite`nin çalışanları, öğretim elemanları öğrencileri, ağaçları ve marşıyla övündüklerini söyleyen Alkış, yaptıkları çalışmaları, üniversiteye ve topluma hesap vermek için kitaplaştırdıklarını da vurguladı. Üniversitenin alt yapısına çok ciddi katılımlar olduğunu belirten Alkış, bunlardan birinin Davutpaşa Kampüsü`nün üniversiteye katılması olduğunu söyledi.

Alkış, bir gazetecinin Üniversiteler Arası Kurul başkanlığı sırasında YÖK Yasası tartışmalarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen polemik sorusuna, ``YÖK tartışmalarından sonra Başbakan`a herhangi bir kırgınlığım yok`` dedi. Başbakan Erdoğan`ın YÖK Yasası ile ilgili olarak Alkış`ın da aralarında bulunduğu bazı rektörleri suçlamış, Alkış ise ``Rektörleri siyasetin içine çekiyorlar`` karşılığını vermişti.

Görevi devrelan yeni Rektör Duğrul Ören ise, Ayhan Alkış döneminde yapılanların bir üniversitede çağ atlattığını söyledi. Duğrul şöyle konuştu:
``Ayhan Alkış`tan sonra rektör olmak bir açıdan zor, bir açıdan kolay. Önünüzde yapılması gereken planlar var. Bunlar aksaklaştırılırsa Ayhan Bey ile karşılaştırılacağım. Ama söz veriyorum, bu planlar, çalışmalar büyük bir hız ve dikkatle devam edecek. Yıldız Teknik Üniversitesi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacaktır.``

Devir teslim törenine aralarında İstanbul Valisi Muamer Güler, 1`nci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Necdet Timur ve eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin de katıldı. Törende bazı öğretim üyelerinin ağladığı görüldü.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber