Devlet Bakanı Tüzmen: Siz teknolojiyi üretin; biz para kaynağını buluruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen ITMA fuarının açılışına katılan dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen fuara katılan 100'e yakın Türk şirketinin bir çoğunu ziyaret ederek başarılar diledi.

Beraberinde Münih Başkonsolosu A. Rıfat Köksal'la Türk stantlarını ziyaret eden Tüzmen, Türk tekstil endüstrisinin geldiği aşamanın gurur verici olduğunu belirterek, "Sorunlarınızın üstesinden gelmek için size yardımcı olmaya hazırız. Serbest Pazar ekonomisi ve tekstil üretimini daha ucuza yapan ülkelerle rekabet için Türk tekstil endüstrisi tecrübe ve kalite ile karşılık verecektir." dedi. Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Sedat Ülkü'nün tekstil alanında daha fazla akademisyenin master ve doktora yapması talebini dinleyen Bakan Tüzmen gerekli, donanım ve makinenin olması durumunda bundan Türk Tekstil endüstrisinin fayda göreceğini söyledi. Bazı Türk şirketlerinin makinelerini yurtdışında üretmeye başladıklarını bildiklerini söyleyen Tüzmen, "Önemli olan markanın Türk olması. Böylelikle kazanç indirekt olarak yine ülke hanesine yazılıyor" dedi.

Fuarda, yönetim tarafından Nisan 2007 başlarında İstanbul, Bursa, İzmir, Denizli ve Gaziantep'te yapılan toplantılarla ITMA 2007 Türk Tekstil endüstrisi tanıtıldı. Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD) bünyesinde bulunan 120'den fazla şirket bu toplantılarda olası bir katılımın fayda ve maliyet hesaplarını yaparak fuara hazırlanmış.

Münih Yeni Fuar Alanında 13-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ITMA 2007 fuarında dünyanın en yeni tekstil makineleri sergileniyor. Her dört senede bir dönüşümlü olarak yapılan fuara katılan 1300 şirketten 94'üTürkiye'den fuara katılıyor. Yaklaşık 100 binin üzerinde ziyaretçinin katılmasının beklendiği fuarın 18 büyük salonlarında sergi için boş yer kalmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber