Eski hükümlü, adliyeden çaldığı hakim kimliği ile Polis Evi'nde kalmak isteyince yakalandı

Haber Giriş : 17 Eylül 2007 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de, kendisini Erzurum Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtıp polis evinde kalmak isteyen eski hükümlü, suçüstü yakalandı. Zanlının üstünde yapılan aramada, Erzurum adliyesinde hükümlü olarak çalıştı sırada adliyeden çaldığı bölge idaresi mahkemesinde görevli bir hakimin adına düzenlenmiş sahte savcı ve hakim kimlikleri çıktı.

Önceki gün Hakim M.Ş. adına düzenlenmiş kimlikle Eskişehir polis evine gelen Mehmet Gökgül isimli şahıs, kendisini Erzurum Savcısı olarak tanıtarak polis evinde kalmak istediğini söyledi. Polis, şüpheli hareketleri üzerine şahsı incelemeye aldı. Zanlı Gökgül'ün yapılan incelemesinde, Erzurum adliyesinde hükümlü olduğu ve iş çıkışı cezaevine geri dönmeyerek kaçtığı tespit edildi. Zanlının üstünde yapılan aramada ise Erzurum Bölge İdare Mahkemesinde hakim olarak görev yapan M.Ş.'nin adına düzenlenmiş adalet bakanlığından verilen hakimlik ve kurum tanıtım kartı, çeşitli belge, kimlik ile kuru sıkı tabanca çıktı. Zanlının, hakim M.Ş.'nin 12 Eylül günü odasına çay götürdüğü sırada çantasını çaldığı, içerisindeki nüfus cüzdanı ile kurum kimliklerini alarak daha sonra üzerine kendi resmini yapıştırdığı belirlendi.

Bu arada, zanlı Gökgül'ün, kendisini savcı olarak tanıtarak birçok kişiyi dolandırdığı kaydedildi.

Zanlı Gökgül, Emniyetteki ifadesinin ardından "belge de tahrifat, dolandırıcılık, unvan gaspı, adli mercilere kimliği ile yalan beyanda bulunmak, görevli memura mukavemet ve hakaret ve hırsızlık suçlarından" dolayı mahkemeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber