Diyarbakır'ın yeni valisinden kurum amirlerine 'zamanı israf etmeyin' uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile ilk toplantısını yapan Diyarbakır Vali Vekili Hüseyin Avni Mutlu, en kıymetli sermayenin zaman olduğunu belirterek, hedefe ulaşmak için zamanın israf edilmemesi uyarısında bulundu. Herkesin kendi kurumuyla ilgili meseleleri çok iyi takip etmesini isteyen Mutlu, "Diyarbakır'ın bütün göstergelerinin iyileşmesi gerekmektedir. Mutlaka insanımızın yüzünü güldürmemiz gerekli. Onun için çok çalışmamız gerekiyor." dedi.

Diyarbakır Vali Vekili Hüseyin Avni Mutlu, göreve başlaması nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile ilk toplantısını yaptı. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen tanışma toplantısında Vali Vekili Mutlu, kurum yöneticilerine önemli uyarılarda bulundu. En kıymetli sermayenin zaman olduğuna dikkat çeken Mutlu, hedefe ulaşmak için zamanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Aksi taktirde bir kaybının söz konusu olacağını belirten Mutlu, "Bizim şahsi kayıplarımızın hiçbir önemi yok. Önemli olan burada yaşayan insanların, devletten hizmet bekleyen insanların kaybolmaması. Onun için her konuda olduğu gibi zaman konusunda verimliliği esas aldığımı da bu vesileyle ifade etmek istiyorum. Kendi kurumumuzla ilgili bütün meseleleri çok iyi takip etmek zorundayız. Her kurum amirimizin de bu manada kendi işleri ile ilgili en ufak detayları dahi çok iyi takip etmelerini özellikle rica ediyorum." dedi.

Diyarbakır'ın gerçekten önemli bir şehir, nüfus potansiyeli itibari ile de Türkiye'nin 10'uncu büyük kenti olduğuna dikkat çeken Mutlu, bu nüfusun sosyal ekonomik göstergeleri itibariyle değerlendirildiğinde diğer iller ile arasında ciddi bir farkın olduğunun görüldüğünü kaydetti. Bu açığı kapatacak olanın kendileri olduğunun altını çizen Mutlu, kendilerine sağlanan imkanlar nispetinde çalışacaklarını ifade etti.

"İNSANIMIZI, GÜLER YÜZLE, ADALETLE, AYRIM YAPMADAN KUCAKLAYALIM"

Kaynak üretme gibi bir imkanlarının bulunmadığını dile getiren Mutlu, hükümetin Diyarbakır'a, bölgeye ve ülkenin geneline bütçe kaynakları itibariyle ihtiyaç duyulduğu anda ödenek gönderdiğini söyledi. Önemli olanın gönderilen ödenekleri zamanında kullanmak ve değerlendirmek olduğunu vurgulayan Mutlu, planlama konusunda her türlü tedbiri önceden alarak her şeyi zamanında bitirmenin önemli olduğunu kaydetti.

Kendileri için önemli olanın çözüm üretmek olduğuna dikkat çeken Mutlu, şunları söyledi: "Şayet takip ediyor, şunu bunu yapıyor ama netice almıyorsak işte orada herhangi bir bahaneyi kabul etmeyiz. Şayet mevzuat bize bu konuyla ilgili çok açık, çok net sonuç alma yetkisi veriyorsa; o sonuç çok ivedi bir şekilde alınmalıdır. Dolayısıyla işlerinizi çok iyi takip etmenizi istiyorum. Mutlaka insanımızın yüzünü güldürmemiz gerekli. 70 milyon memleket evladının yüzünün gülmesi biz idareciler için önemlidir. İdarecilerin asli görevi de insana hizmettir. İnsanın yüzünü güldürmektir. Bu manada muhatabımız olan vatandaşlarımız bizim için fevkalade kutsaldır. Bize emanet edilmişlerdir. Onlar arasında adaletle hükmetmek ve hakkını süratle teslim etmek biz idarecilerin en önemli görevidir. Bu husustaki mesajlarımı özellikle sevgilerim ile birlikte iletilmesini hassaten rica ediyorum. Yüzünü güldüreceğimiz insanlarımız kutsaldır."

"Biz bulunduğumuz yerden sorumluyuz. Diyarbakır bizim için şu saatten itibaren önemlidir." diyen Mutlu, işlerin hızlı yürümesi için kurum amirlerinin yetkilerini devrederek personelin yetkilendirilmesini istedi. Personelin de çok iyi takip edilip insanlarla güler yüzle, adil, eşit, hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet verilmesinin sağlanmasını talep eden Mutlu, Diyarbakır'ın bürokrasi geçmişinin de zengin olduğunu ve her zaman iyi hizmet üreten kişilerin görevlendirildiğini söyledi.

"FİKİR VE PROJE ÜRETELİM"

Daha fazlasını üretme gibi bir zorunluluklarının bulunduğunu dile getiren Mutlu, şunları söyledi: "Bize verilenin ötesinde ne yapabiliriz, fikir geliştiren, proje geliştiren, hizmet noktasında yeni neler yapabiliriz, ihtiyaçların neler olduğunu tespit edip o alanlarda ne düzenlemeler yapabiliriz, bütün kurum amirlerimizin mutlaka düşünmesi gerekiyor. Rutin idarecilik anlayışından proje üreten, işini, projesini takip eden yeni bir anlayışa ve insanlarımızın ihtiyaçlarını, sorunlarını tespit ederek bu sorunları çözmeye yönelik yeni düzenlemeler yapmaya alışık bir model içerisinde hareket etmeye gayret sarf edeceğiz. Diyarbakır'ın bütün göstergelerinin iyileşmesi gerekmektedir. Onun için çok çalışıcağız. Ve adeta çalıştıkça içimizde daha çok çalışma şevkini yaratmalıyız. Heyecanlı olmaya gayret göstereceğiz ve insanımızı kucaklayacağız. Sizlerden talebim budur."

Adil, çalışan, üretken müdürlerin her zaman başı üstünde yeri olduğunu ifade eden Mutlu, bu noktada diğer arkadaşlarından da aynı gayreti her zaman bekleyeceklerini belirtti. Vali Vekili Mutlu, çok iyi bir ekip kurup iyi şeyler yapacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber