Samsun'da 2 meslek lisesi tek binada eğitim veriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

2 MESLEK LİSESİNİN BİR BİNADA EĞİTİM VERMESİ NEDENİYLE DERSLİK SIKINTISI ÇEKİLDİĞİ, ATÖLYE VE LABORATUVAR SINIFLARI BOZULARAK VE KORİDORLARI SUNTAYLA ÇEVİREREK SINIF YAPILMAK MECBURİYETİNDE KALINDIĞI BELİRTİLDİ

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde tek binada bulunan 2 lisenin yer darlığı nedeniyle sağlıklı eğitim veremediği bildirildi.

Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi'nin kendi binası olmadığından 6 yıldır Kız Meslek Lisesi'ne ait binayı birlikte kullanıyor. İki meslek lisesinin bir binada eğitim vermesi nedeniyle derslik sıkıntısı çekildiği, bu nedenle atölye ve laboratuvar sınıflarını bozularak ve koridorları suntayla çevrilerek sınıf yapılmak mecburiyetinde kalındığı ifade edildi.

Okulun fiziki yapısının yeterli olmamasından dolayı 2007-2008 eğitim-öğretim yılı için açmak istedikleri yeni branşları açamamanın sıkıntısını yaşayan okul idarecileri, Kız Meslek Lisesi binasının iki okulu bir arada barındıracak durumda olmaması nedeniyle öğrencilere yeterli eğitim verilemediğini ifade ettiler.

Öğrenci velilerinin de iki okulunun bir arada eğitim-öğretim görmesinden dolayı başka okulları tercih ettikleri, 2007-2008 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla aynı binada eğitimin devam etmesi nedeniyle öğrenci sayısında da çok büyük düşüş yaşandığı öğrenildi.

Öte yandan, 4 yıl önce Vezirköprü Lisesi'nin yanında 10 dönüm arazinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından satın alınarak Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi yapılması için tahsis edildiği fakat 2 yıl süre içersinde okul yapılamadığından arsanın tekrar Milli Eğitim Bakanlığı'na geçtiği, bu nedenle Ticaret Meslek Lisesi için tekrar yer arandığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, "Son yıllarda meslek liselerinde öğrenci sayılarında artış başladı. Bu nedenle 2 meslek lisesi

okulumuzun aynı binada eğitim-öğretim görmesi bizim en büyük sorunumuz. Sınıf yetersizliği nedeniyle branş açamayan iki okulumuzun sorununu çözmek için arayışlar içindeyiz. Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi için uygun yer arıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber