Sağlık Bakanlığı, fakir hastalarından para almayan eski başhekimden 17.8 milyar tazminat istedi

Haber Giriş : 07 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Arif Verimli, uygulaması 31 Aralık 2001 tarihinde yürürlükten kaldırıldıktan sonra, ödeme gücü olmadığı kanısına varılan bazı hastalar için, ücretsiz tahlil ve tetkik yapılması talimatı vererek hastaneyi 17 milyar 807 milyon lira zarara uğratmakla suçlanıyor. Dr. Verimli ise davaya dayanak olan raporu hazırlayan müfettişlerin yanlı davrandığını, kendisinin de Sağlık Bakanı Recep Akdağ aleyhine manevi tazminat davası açacağını söyledi. Verimli, ?Kafa travmasıyla gelen, para peşinde koşacak durumda olmayan acil hastalara devletin verdiği yetkiyle davrandım' dedi.

Sağlık Bakanlığı'nca mahkemeye gönderilen dilekçede, 19 Ocak 2002 tarihli 4736 sayılı kamu ve kamu kuruluşlarının ücret, mal ve hizmet bedellerinde işletmecilik gereği yapılması gereken ticari indirimler hariç, herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz veya indirimli uygulamalara, 31.12.2001 tarihinden itibaren son verilmesi hükmüne rağmen, Verimli'nin bazı hastalara ücretsiz uygulama yapılması talimatı verdiği öne sürüldü. 2001, 2002 ve 2003 yıllarında poliklinik hekimleri tarafından bazı hastalara tanı koymak için istenen tetkik ve tahlil fişlerinin üzerine başhekim, başhekim yardımcısı ve nöbetçi şeflerin onayıyla tahlil yapıldığı kaydedildi. Raporda hastanenin uğradığı öne sürülen toplam 17 milyar 807 milyon lira zararın tazmini istedi.

Fakirleri kolladım parayı cebe atmadım

Verimli, müfettişlerin yanlı davrandığını, Sağlık Bakanı Recep Akdağ aleyhine manevi tazminat davası açacağını söyledi. Verimli, şöyle konuştu:

?Ben Sağlık Bakanlığı Yataklı Kurumlar İşletme Yönetmeliği'ne göre, hastaneye acil gelmiş fakir hastalardan para almadım. Bakanlık, beni 50 yaşımda emekli olmaya mecbur etti. Fakir hastalara yardım ettiğim için hangi Müslümanın vicdanı bana yapılanı onaylayabilir? Ben yönetmeliğe göre davrandım. Hastaneye kafa travmasıyla gelen, para peşinde koşacak durumda olmayan acil hastalara devletin verdiği yetkiyle davrandım. Bu parayı cebime atmadım. Devleti zarara uğratmadım. Sağlık Bakanlığı ve hastane idaresinin benimle ilgili iddiaları külliyen yalandır. İdare Mahkekemesi görevden alınmam konusunda yürütmeyi durdurma kararı verdi. Buna rağmen görevime dönmeme izin verilmedi.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber