MEB, 9 bin öğretmeni Muğla'da eğitimden geçirecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 14:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde görev yapan öğretmenleri bir dizi eğitim seminerinden geçirecek. Velileri de kapsayacak eğitim seminerleri 2008 yılından itibaren başlayacak.

Türkiye'de ilk defa hayata geçirilecek uygulama için Muğla pilot bölge seçildi. Bakanlığın 4 yıl boyunca özel olarak yetiştirdiği 400 eğitmen, 9 bin öğretmene ayda 25 saat öğretmenlik yapacak.

2007-2008 eğitim öğretim yılının başlaması, beraberinde yeni uygulamaları da getirdi. Pazartesi günü ders başı yapan öğrencilere ders veren öğretmenlerin kendileri, 2008 yılı ile birlikte eğitim almaya başlayacak.

Bakanlık tarafından özel olarak yetiştirilen eğitmenlerce öğretmenlere verilecek seminerlerde, öğrenci, öğretmen ilişkisi başta olmak üzere, öğrencilerin üzerinde etkili olacak pek çok konu başlığı hakkında bilgi verilecek. Öğretmenlerin öğrenci üzerinde nasıl etkili olacağı, öğretmenin öğrenci üzerinde nasıl takdir kullanması gerektiği, öğretmenlerin özel yaşamlarıyla okul yaşamlarını nasıl bütünleştirilmesi gerektiği bu konulardan öne çıkanları arasında yer alıyor.

Projeyi öğretmenlerle sınırlı tutmak istemeyen Bakanlık, uygulama kapsamında okul müdürleri, idari yönetim ve velileri de bir dizi eğitime tabi tutacak. Okul idarecilerine verilecek eğitimde okulun nasıl yönetilmesi gerektiğinden çevre düzenlemesine ve idari yönetimin öğretmen ve öğrencilere karşı tutumuna kadar pek çok konuya dikkat çekilecek. Veliler için gerçekleştirilecek eğitimler de müdür ve öğretmenlerde olduğu gibi ayda 25 saat sürecek şekilde yapılacak. Öğrencilerin anne ve babalarına verilecek eğitim seminerlerinde ise öğrenci psikolojisi, öğrenciyle diyalog kurma ve öğrenciye davranış şekilleri üzerinde durulacak.

İlköğretim eski Genel Müdürü AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, konuyla ilgili olarak Bakanlığın çalışmalarını anlattı. Yeni eğitim öğretim yılının açılışı için Fethiye'de bulunan Özden, projenin Türkiye'de ilk defa Muğla'da uygulanacağını aktardı. 2008 yılı içerisinde gerçekleştirilecek projeyi özetleyen Milletvekili Özden, "Türkiye genelinde tüm okullarda bulunan müdür, öğretmen ve velileri bir dizi eğitimden geçireceğiz. Bakanlığımız ve İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından 4 yıl boyunca 400 kişilik bir ekip oluşturuldu. Bu ekip Türkiye genelinde müdür ve öğretmenlere ayda 25 saat boyunca eğitim verecek. Bunun için Muğla pilot bölge seçildi. 2008 yılından itibaren bu uygulama başlanacak. Muğla'da başarı elde edilirse Türkiye genelinde uygulanacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber