Hala 'kırtasiye parasını' alamayan öğretmenler var

Haber Giriş : 20 Eylül 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 14 Eyül'de ödeneceğini açıklamasına ve okullar açılmasına rağmen, öğretmenler hâlâ 'kırtasiye parası' diye adlandırdıkları 'öğretim yılına hazırlık ödeneklerini' alamadılar. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 14 Eylül'de verileceği açıklanan ancak hâlâ ödenmeyen 450 YTL'lik öğretim yılına hazırlık ödeneğini bekleyen öğretmenlerin hayak kırıklığı yaşadığını söyledi. Dinçer, "Öğretmenlerle dalga mı geçiliyor. Okul açıldı, eğitim öğretim başladı. Bakanlık genelge yayınladı ve ödemelerin yapılacağını söyledi. Hâlâ öğretmenler paralarına kavuşamadılar. Ne zaman paralarını alacaklar da ne zaman yeni eğitim yılına hazırlanacaklar" diye tepki gösterdi.

MEB ödeyeceğiz diye açıklama yapmıştı

Milli Eğitim Bakanlığı, önceki hafta bir açıklama yaparak, 'öğretim yılına hazırlık ödeneğinin' 14 Eylül 2007 tarihinde öğretmenlere ödeneceğini duyurmuştu. Söz konusu açıklamada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun Ek 32'nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, Bakanlar Kurulu Kararı aranmaksızın 450 YTL olarak ödeneceğinin ilgili kanunda belirtildiği ifade edilmişti.

Açıklamada, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, eğitim öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzmanı yardımcıları dahil, ilköğretim müfettişleri hariç) 450 YTL olarak ödeneceği belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber