Üniversiteli öğrencilerin halı yıkama eğlencesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'da üniversiteli öğrenciler yeni öğretim dönemi öncesi temizlik için kolları sıvadı

Ağrı Dağı Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler, sınırlı bütçeleri nedeniyle halılarını yıkama şirketlerine veremeyince, daha önce futbol oynamak için gittikleri halı sahanın kapısını çalıyor. Öğrencileri kırmayan Bayındır Halısaha'nın sahibi Mevlüt Bayındır, öğrencilerden hiçbir ücret talep etmeden sahanın yanındaki oto yıkama yağlama dükkanında halılarını yıkamalarına imkan tanıyor.

El ele verip sıra ile birbirlerinin halılarını yıkayan üniversiteli öğrenciler, işlerini kendilerinin yapmak zorunda olduğunu söylüyor. Erzurum yolu üzerindeki oto yıkamada halı yıkayan öğrenciler, yoldan geçmekte olan sürücülerin de dikkatini çekiyor. Kiralık ev bulabilmek ve ev temizliğini tamamlayabilmek için memleketinden erken döndüğünü söyleyen Ağrı Dağı Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi olan İdris Göz, halıları yıkarken büyük keyif aldıklarını dile getirdi. Maddi imkanlarının sınırlı olmasından dolayı böyle bir yolu tercih ettiklerini söyleyen Göz, en kısa sürede temizliği bitirip bu sene girecekleri KPSS sınavına hazırlanmayı planladığını ifade etti. Öğrencilerin ev bulmakta büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen Göz, "Öğrenciler eve sahip çıkmaz, temiz tutamaz diye bize ev vermek istemiyorlar. Gördüğünüz gibi günler öncesinden gelip hem evimize sahip çıkıyoruz hem de temizliğimi yapıyoruz." şeklinde sitemde bulundu.

Oto yıkamanın halı yıkamak için çok uygun bir yer olduğunu ifade eden Sınıf Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi Ahmet Hulusi Büyük Yavuz ise, "Üniversiteden 3- 5 arkadaş bir araya gelip halılarımızı birlikte yıkıyoruz, böylelikle halı yıkarken hem eğleniyoruz hem de ev temizliğimizi tamamlıyoruz. Oto yıkama yağlama dükkanı halıları yıkamak için çok uygun. Çünkü buranın girişi ve zemini iyi, ayrıca tazyikli su imkanı bulunması işimizi kolaylaştırıyor." şeklinde konuştu.

Oto yıkamada halı yıkama fikrini ilk duyduğunda çok şaşırdığını söyleyen Sınıf Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi İhsan Çiftçi ise, "Fakat maddi imkanlarımız sınırlı olduğu için başka da şanşımız yoktu." dedi. Halı yıkarken üniversite arkadaşları ile keyifli anlar yaşadıklarını vurgulayan Çiftçi, "Annem beni bu halde görse herhalde çok gülerdi. Çünkü ben hayatım boyunca evde yemek yemek haricinde mutfağa girdiğimi hatırlamam, ama şimdi evin halılarını bile ben yıkıyorum." ifadelerini kullandı.

Ev temizliğini kısa sürede bitirip okula sorunsuz bir şekilde başlamak amacı ile erken geldiklerini belirten Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Osman Bulut da, "Çevre yolu yanında halı yıkadığımız için bazı sürücüler durup; 'Bizim de halılarımızı yıkar mısınız?' diye soruyor. Bizim halıları para için yıkadığımızı zannediyorlar, fakat biz halıları para için değil kendi halılarımızı temizlemek için burada yıkıyoruz." diye sözlerini tamamladı.

Foto altı(agrhl,1,2,3,4,5) : Çevre yolunun yanındaki oto yıkamada halı yıkayan öğrenciler, çevreden geçen vatandaşların ve sürücülerin dikkatini çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber