Milletvekili Tuğluk'un yargılanmasına devam edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, "terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak" suçundan açılan 3 ayrı davanın sürdürülmesi kararlaştırıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde, aynı zamanda avukat olan Aysel Tuğluk ile diğer avukatlar İrfan Dündar, Doğan Erbaş ve Baran Doğan'ın da sanık olarak yer aldığı 3 dava görüldü. Tuğluk'un katılmadığı duruşmalarda, Erbaş, Doğan ve Dündar hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Dündar, Erbaş ve Doğan, suçlamaları kabul etmedi.

Tuğluk'un avukatı Özcan Kılıç ise müvekkilinin milletvekili seçildiğini hatırlatarak, yasama dokunulmazlığını düzenleyen Anayasa'nın 83. maddesi dikkate alınarak, yargılamanın durdurulmasına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise dosya kapsamını dikkate alarak Anayasa'nın "temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılamaması"nı düzenleyen 14. maddesi ile 83. maddesinin 2. bendi gereğince avukat Kılıç'ın talebini reddederek, Tuğluk yönünden yargılamanın devamına hükmetti.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Tuğluk hakkında başka bir davanın görüldüğü İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi de aynı gerekçelerle yargılamanın devamına karar vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber