Çerkezköy'de doktorlar özel hastaneye geçince, hastanede sağlık hizmetleri durma noktasına geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki devlet hastanesinden 12 doktorun özel hastaneye geçmesi ilçede sağlık hizmetlerini durma noktasına getirdi.

3 aydır atama yapılmaması nedeniyle hastaların çevre hastanelere gittiği ilçede umutlar Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Tekirdağ'a gelecek hafta yapacağı geziye bağlandı.

Hatay'ın Kırkhan ilçesinde devlet hastanesinde yaşanan olayın bir benzeri de Tekirdağ'da meydana geldi. Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde görev yapan 12 uzman doktorun 3 ay önce özel bir hastaneye transfer olması nedeniyle ilçede sağlık hizmetleri aksamaya başladı.

Günde yaklaşık 1 doktorun 60 hasta baktığı hastanede, 12 doktorun ayrılması nedeniyle yaklaşık 750 hasta tedavi olamıyor.

Ortopedi, genel cerrahi, kadın doğum ve nöroloji bölümlerinde hiç doktor bulunmayan hastanede hastalar özel hastanelere veya 30 kilometre mesafedeki Çorlu Devlet Hastanesi'ne gidiyor. Giden hastalar yüzünden yığılmaların yaşandığı polikliniklerde hastalar muayene olmak için uzun kuyruklar bekliyor.

En son 12. doktorun istifa dilekçesini imzaladığını kaydeden, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Karaoğlu, hastaneye 3 aydır doktor ataması yapılmasını beklediklerini söyledi.

Hastanede çalışan 12 doktorun ilçede bulunan özel hastanelerde çalışmak üzere istifalarını verdiklerini kaydeden Karaoğlu, bu durumun ilçede sağlık hizmetlerini aksattığını belirtti.

Hastanede ortalama bir doktorun eskiden günde 60 hastaya baktığını belirten Karaoğlu, 12 doktorun gitmesi ile birlikte yaklaşık 750 hastanın mağdur edildiğini kaydetti. Sağlık Bakanlığı'na doktor taleplerini ilettiklerini belirten Karaoğlu, "Hastanemizi çok iyi yerlere getirmiştik. İlçede çok iyi sağlık hizmeti veriyorduk. Doktorlarımızın özel hastanelere gitmesi yüzünden morol ve motivasyonumuz sıfırlandı. Bizdeki doktorlar maaşlarının iki katını aldıkları özel hastanelere transfer oldu. Devlet hastanesinde doktor olmadığı için tedavi olamayan vatandaşlar, özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Özel hastaneler de bu insanlardan muayene farkı alıyor. Sorunlarımız Sağlık Bakanlığı yetkililerine aktarıldı. İnşallah sorunlar yakın zamanda çözüme kavuşur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber